Archief per maand

April 2023

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
374

Lintje voor bestuurslid Henk Franken van Semper Fidelis

Een van de gedecoreerden bij de recente lintjes­regen was Henk Franken, vrijwilliger bij Semper Fidelis. De burge­meester kwam per motor met zijspan de rijhal in: Henk was ‘over­donderd’.&... lees meer..

331

Meedenken over Omgevingsvisie Lochem

In het kader van de invoering van de Omgevings­wet op 1 januari 2024 moet de gemeente Lochem een omgevings­visie opstellen. Inwoners kunnen mee­denken over hun leef­omgeving. Dat kan o... lees meer..

1046

Koningsdag 2023: prachtig feest op de Roskamweide

Koningsdag 2023: niet heel warm, maar wel droog en zonnig. Gorssel maakte er weer een mooi feest van op de Roskam­weide. Koningsdag 2023. Het zou koud worden, maar uit­eindelijk viel het me... lees meer..

767

Bij Eric Suyten zit ‘klantgerichtheid’ in het bloed

Gorsselnaar Eric Suyten is de drijvende kracht achter ‘Gorssel Bloeit’. Maar hij is ook adviseur woning­verduurzaming en in een vorig leven was hij supermarkt­ondernemer. Wat drijft hem? Go... lees meer..

835

Koninklijke onderscheiding voor twee inwoners van Gorssel

Twee inwoners van Gorssel kregen op 26 april een Koninklijke Onder­scheiding: Henk Franken (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) en Chris van Meurs (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau). Op dinsda... lees meer..

198

Informatiemiddag cybercriminaliteit

De gemeente Lochem organiseert bijeen­komsten om senioren weer­baar te maken tegen digitale oplichting, met handige tips over nep e-mails en nep-appjes. Op 11 mei is er een bijeen­komst in... lees meer..

512

Binnenkort afsluitend debat Kernvisies in de Raad

Tijdens de Mening­vormende tafel over de Kern­visie wonen Gorssel op 24 april waren protest­borden uit Gorssel te zien. Er werden nog geen concrete stand­punten ingenomen. Op 8 mei v lees meer..

400

Pauselijke onderscheiding voor Gorsselnaar Hein Klunder

Gorsselnaar Hein Klunder heeft de pauselijke onder­scheiding ‘Pro Ecclesia et Pontifice’ ontvangen voor zijn jarenlange vrijwil­lige en toegewijde inzet voor de geloofs­gemeenschap Joppe.&... lees meer..

216

Sint Jorisdag bij Scouting: Eerbetoon, Spel en Waardering

Scouting IJsselgroep heeft op 22 april een gedenk­waardige Sint Jorisdag gevierd. St Joris is de bescherm­heilige van Scouting. De dag begon met een bezoek aan de begraaf­plaats om tulpen ... lees meer..

1359

Groep Gorsselnaren: "Bouw binnen de kern"

Een groep inwoners van Gorssel dringt er bij college en raad van Lochem op aan binnen de kern te bouwen en het buiten­gebied te ontzien. De groep heeft ook een petitie opgesteld, die digitaal onde... lees meer..

470

Nieuwe exposities in het Tramstation in Gorssel

Vanaf begin mei tot eind juni zijn in het Tram­station in Gorssel schilderijen te zien van Rikie Starken­burg-Garritsen en glas­kunst van Hanny Boezewinkel.  In het Tramstation in ... lees meer..

458

Nieuwe voorzitter voor Hengelsportvereniging

Hengelsport Vereniging Ons Genoegen heeft een nieuwe voor­zitter. Er werd afscheid genomen van ‘ex-slager’ Jan Roden­burg, die deze functie zes jaar heeft vervuld. Hengelsport Vereniging On... lees meer..

3634

Italiaans restaurant ‘Gusto’ in andere handen

Restaurant Gusto heeft sinds 1 april een nieuwe eigenaar en een nieuwe menu­kaart. Dat maakt nieuws­gierig. Henk Veenen­daal sprak met Jorgen Lugthart, de nieuwe uitbater van Gusto, dat op... lees meer..

375

Gorsselse senioren naar Kröller-Müller

Op 19 april brachten de deel­nemers aan de wekelijkse senioren­soos in ’t Trefpunt per bus een bezoek aan het Kröller-Müller Museum in het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Een vol­ledig verz... lees meer..

569

Pluspunt Gorssel neemt afscheid van Janny Eshuis

In 2007 heeft ze Pluspunt Gorssel opgericht en 17 jaar heeft ze zich ingespannen voor dit geweldige initiatief. Nu is het tijd voor Janny Eshuis om het stokje over te dragen. In maart 2007 heeft ze... lees meer..

380

Hockeydames 30+ zoeken versterking

Het dameshockey­team 30+ kampt met veel zieken. Om volgend seizoen toch de competitie met andere teams te kunnen aangaan zoeken de dames versterking. De ziekenboeg van het dameshockeyteam 30+ v... lees meer..

304

Nu ook een MUP in Gorssel

Een MUP is een uitgifte­punt voor gratis menstruatie­producten. Het initiatief ‘Bood­schappen delen’ heeft zich bij dit initiatief aan­gesloten. Afhalen kan vanaf vrijdag 28 april bij ... lees meer..

259

Scoutingwedstrijden in Gorssel

Afgelopen weekend waren er scouting­wedstrijden in Gorssel waar diverse groepen uit de omgeving aan deelnamen. De meiden­scouts van Kompasnaald behaalden een mooie vierde plaats en IJsselgroep... lees meer..

356

Zilveren Knoop voor organisatoren veteranenherdenking

Bennie Peppel­man en Manon ten Dam hebben zich jarenlang ingezet voor de ont­vangst van Lochemse veteranen. De herdenking vindt voortaan op een andere manier plaats. Als blijk van waardering o... lees meer..

452

Spontane hulp voor vrijwilligers Vaste Prik

Wat als de hoeveelheid zwerfvuil van één ochtend zoveel is dat je het bijna niet meer kunt dragen? Gelukkig kregen vrijwilligsters Demi en Liza spontaan hulp aangeboden. Wat als de hoeveelheid zwer... lees meer..

728

Meer biodiversiteit op perceel langs Kamperweg

Op een perceel grond langs de Kamper­weg in Gorssel wordt hard gewerkt om de bio­diversiteit van het stuk grond te verbeteren. Gorssel.nl wilde meer over de werkzaam­heden weten en ontmoet... lees meer..

355

Vanaf 22 april weer met de pont de IJssel over

Het voet- en fietsers­veer tussen Gorssel en Wilp is vanaf zaterdag 22 april weer in de vaart. Dagelijks van 9.30 tot 18.00 uur.  Het Dommerholtsveer tussen Gorssel en Wilp is het seizoen ... lees meer..

840

Voorjaar in Gorssel dankzij ‘Gorssel Bloeit’

In de prille lente is het team van Gorssel Bloeit alweer in actie. Er werden nieuwe bloem­bakken geplaatst en er staat een nieuw project voor de deur. Daar zijn wel extra groene vingers voor nodig... lees meer..

284

Zelfoogstseizoen De Veldhof begint op 10 mei

Op 10 mei gaat het zelfoogst­seizoen op tuinderij De Veldhof weer van start. Nieuwe leden zijn welkom en op 23 april is er een (inloop) informatie­middag. Groenten oogsten naar eigen wens, ... lees meer..

682

Nieuw in Gorssel: Lentefair

Zondag 30 april wordt in ‘t Trefpunt Gorssel een Lentefair gehouden. Een fris evenement om het voorjaar te vieren, dat bij uitstek past bij ’t Trefpunt als ontmoetings­plek voor jong en oud. Zo... lees meer..

857

Historische militaire voertuigen in Gorssel

Op maandag­middag 10 april is een colonne historische militaire voer­tuigen te zien bij de gedenk­steen van de ‘Operatie Cannon­shot’ aan de Veerweg. De voertuigen rijden vervolgens do... lees meer..

461

Fiets mee met WTC Gorssel op 10 april en 23 april

Op tweede paasdag en op 23 april kan iedereen die wil kennismaken met de wielersport en de Wieler Toer Club (WTC) Gorssel meerijden met de wekelijkse ronde van deze fietsclub. Op maandag 10 april (... lees meer..

1245

Vragen over Gorsselse woningbouwplannen

De gemeente­raad bespreekt de Kern­visie Wonen Gorssel tijdens een Beeld­vormende Tafel op maandag 3 april. Vanuit Gorssel pleiten inwoners en organisaties voor aangepaste keuzes. De Ke... lees meer..

398

Explorers druk met proefkoken voor Koningsdag

De explorers van Scouting IJsselgroep zijn gevraagd met Koningsdag te helpen op het smulplein. Ze zullen daar flink uitpakken en de gerechten moesten natuurlijk eerst uitgeprobeerd worden. De Oranj... lees meer..

466

Hoe gaat het met de actie ‘Boodschappen delen’?

De actie ‘Boodschappen delen’ loopt nu een paar weken en er maakten al veel gezinnen gebruik van. “Het maakt het toch een beetje makkelijker om rond te komen”.  Er zijn mensen in Gorssel en om... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 30