Mei 2023

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

949

VV Gorssel viert 90-jarig jubileum

Waar zijn de velden prachtig groen en is er altijd wat te doen? Voor de lezers die het (nog) niet weten, dat is bij V.V. Gorssel. En niet sinds vandaag of gisteren, maar al sinds 1 juni 1933. Op de kop af 90 jaar dus en dat wordt gevierd. ... lees meer..

1248

De Borkel zoekt hulp van familie, naasten of vrijwilligers

De Borkel is dringend op zoek naar vrijwilligers. Er is behoefte aan onder­steuning bij het kegelen en het schenken van koffie en serveren van maal­tijden.  ... lees meer..

1595

Groen licht voor FN348

Er is eindelijk groen licht voor verbetering van de fiets­route langs de N348 en aanpassing van de N348. Er komt een fiets­pad langs de rondweg Gorssel en de maximum snelheid Gorssel-Eefde wordt verlaagd. Uit­voering begint mogelijk in 2025. ... lees meer..

971

Dorpsraadbijeenkomst vooral in teken van Bloemenkamp

De Dorpsraad hield op 23 mei haar jaarlijkse leden­vergadering. Er was veel belang­stelling voor een toelichting door de eigenaar van De Bloemenkamp over de toekomst van het complex en er waren kritische vragen. ... lees meer..

1672

Kernvisie wonen Gorssel definitief

De raad heeft op 22 mei de Kernvisie wonen Gorssel vastgesteld. De gemeente kan verder met het ontwikkelen van concrete woningbouw­plannen. PvdA en Lochem­Groen stemden tegen. ... lees meer..

956

Geen monumentenstatus voor De Bloemenkamp

Het gebouwencomplex De Bloemen­kamp wordt niet op de gemeentelijke monumenten­lijst geplaatst. Een bezwaarschrift van de initiatief­nemers tegen de afwijzing door het Lochemse college werd niet ont­vankelijk verklaard. lees meer..

603

Kerken Gorssel/Epse en Eefde zoeken koster-beheerder

De Protestantse Gemeente Gorssel/Epse is op zoek naar een koster-beheerder voor de kerken in Gorssel en Eefde. De koster-beheerder is verantwoordelijk voor de exploitatie van de zalen in beide kerkgebouwen. ... lees meer..

513

Huttendorp 2023: inschrijving opent op 1 juni

Op 17 en 18 augustus kunnen kinderen uit groep 3 t/m 8 weer meedoen met Hutten­dorp Gorssel. Het thema dit jaar is: prehistorie. De in­schrijving opent op 1 juni. ... lees meer..

542

Avond4daagse van 23 t/m 26 mei

De Avond4daagse Gorssel & Epse komt er weer aan. Vanaf dinsdag 23 mei en de feestelijke intocht met uitreiking van de medailles is vrijdag 26 mei. ... lees meer..

2865

Oud-Gorsselnaar Bas ten Have start luxe cateringbedrijf

Oud-Gorsselnaar Bas ten Have en zijn vriendin Marlot van der Wijk zijn hun eerste eigen bedrijf begonnen. Ze bieden private dining en luxe catering aan. “We dromen ervan onze banen af te bouwen en ons vol­ledig op ons bedrijf te richten.”  ... lees meer..

533

Geschiedenis van De Bloemenkamp in ‘Ons Markenboek’

Het meinummer van ‘Ons Markenboek’ van De Elf Marken is verschenen. De uit­gave bevat onder meer een artikel over het oorspronkelijke herenhuis De Bloemen­kamp, geschreven door Erwin Strookappe. ... lees meer..

480

Fotowerk van Frederik van der Veer in Trefpunt

Sinds begin mei is er in de hal van ’t Trefpunt werk te bezichtigen van de Apeldoornse foto­graaf Frederik van der Veer: landschaps­foto’s op groot formaat. ‘Schoonheid is om de hoek te vinden’. ... lees meer..

331

GOVOS blij met statiegeldbijdragen

De statiegeld­automaat bij Jumbo Brinkman heeft een mooi bedrag opgeleverd voor GOrssel Voor Ontwikkelings­Samenwerking (GOVOS). Een fijne steun in de rug voor het project in Cochabamba, Bolivia. ... lees meer..

1179

Lochemseweg in Epse dicht van 30 mei tot 14 juli

De gemeente Lochem sluit de Lochemse­weg in Epse af van dinsdag 30 mei tot en met naar verwachting 14 juli 2023. Doorgaand verkeer wordt omgeleid. ... lees meer..

654

Sport- en ontspanningsmassage bij Van Bronkhorst

Vanaf deze week start Corrie Lugtenaar met haar praktijk voor (sport)massage in Gezondheids­centrum van Bronkhorst. Om dit te vieren heeft zij een openings­actie: in de maand mei geeft ze alle massages voor de helft van de prijs. ... lees meer..

424

Merels gebruiken prikstokken van Vaste prik voor nest

Vrijwilliger Ans was wel erg verrast toen ze haar prikstokken wilde pakken om zwerfafval te ruimen. Merels hadden de prikkers uitgekozen voor hun nest. Vanweg Pinksteren is de volgende Vaste prik op 20 mei i.p.v. de gebruikelijke vierde zaterdag van de maand. ... lees meer..

949

Nog geen duidelijkheid over Kernvisie wonen Gorssel

Tijdens de raadsvergadering van maandag 8 mei stonden de Kernvisies wonen op de agenda. Vanwege de vele amendementen en moties is de behandeling gespreid over twee raads­vergaderingen. Op 22 mei vallen de besluiten over de kernvisies. ... lees meer..

916

Te huur: Rietdekkerweg 39

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een appartement aan de Rietdekkerweg 39.  ... lees meer..

719

Wolkbreuk verstoort daverend concert Notes

Vocal Group Notes mocht zaterdag­avond het nieuwe seizoen van het Openlucht­theater Gorssel inluiden. Wat prachtig begon werd halver­wege helaas wreed verstoord door een wolkbreuk. ... lees meer..

520

Stille tocht 4 mei met optreden Oekraïens koor

Bij de jaarlijks door de Oranje­vereniging georganiseerde Stille tocht op 4 mei liepen veel mensen mee. De tocht werd af­gesloten met een optreden door een koor van Oekraïense vluchtelingen. ... lees meer..

1752

Geen IJsseljazz in 2023

Er komt dit jaar geen nieuwe editie van IJssel­jazz. De Stichting IJsseljazz heeft dit vanwege financiële onzeker­heden en een tekort aan mankracht moeten besluiten. ... lees meer..

500

Training ‘Rots en Water’ in ‘t Trefpunt

Kindercoach Manon Timmerije organiseert weer een weerbaarheids­training ‘Rots en Water’ in ’t Tref­punt. De zeven wekelijkse lessen gaan van start op 25 mei.  ... lees meer..

555

Voorjaarsmarkt wordt najaarsmarkt

U had de aankondiging wellicht al gemist: de voorjaars­markt rond de kerk wordt verplaatst naar het najaar. In­breng van goederen is welkom. ... lees meer..

1524

Lentefair 2023 overtreft alle verwachtingen

Het was nieuw in Gorssel en werd meteen een succes. We hebben het over de op 30 april in ’t Trefpunt georganiseerde ‘Lente­fair’. Gerrit Stormink maakte een fotoserie. ... lees meer..

907

Portret van een prikker: Irma Krommenhoek

Henk Veenendaal zet regel­matig iemand van de groep ‘Vaste Prikkers’ in het zonnetje. Deze keer sprak hij met Irma Krommen­hoek. “Irma had altijd al een bijzondere link met de natuur”. ... lees meer..

570

Nogmaals Koningsdag 2023: een terugblik

De Oranjevereniging kijkt terug op geslaagde festiviteiten rond Konings­dag 2023: de senioren­middag op 26 april, Koningsdag op 27 april en de gezins­fietstocht op 30 april, met mooi weer en een grote opkomst. ... lees meer..

Resultaten 1 - 26 van 26