Juni 2023

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

2819

Gorsselse accommodaties op plek Vullerschool

Het college kiest voor de locatie van de Vuller­school voor de samenvoeging van accommodaties en voor­zieningen in Gorssel. Parkeren bij de nieuw­bouw gaat onder­gronds, de Roskamweide blijft groten­deels onaangetast. ... lees meer..

706

Legotheek blij met nieuw onderkomen

De legotheek in Eefde heeft sinds 25 juni een nieuw onder­komen. De voormalige gym­zaal aan de School­straat in Eefde heeft een metamorfose ondergaan. De lego­theek is er blij mee. ... lees meer..

574

Mozaïekbank gerestaureerd

De mozaïek­bank voor Den Oldenhof wordt gerestaureerd en in zijn oude glorie hersteld. De bank was een cadeau van de Dorps­raad aan de inwoners van Gorssel. lees meer..

742

Een mooie zomeravond met Project Lohues

Zaterdag 24 juni trad Project Lohues op in het Openlucht­theater. De cover­band brengt dialect­pop in de stijl en met songs van Daniël Lohues. Het was een zwoele zomer­avond in een buitengewone sfeer.  ... lees meer..

918

IJsselbiënnale 2023: ‘jaknikker’ bij Gorssel

Op 17 juni is de IJssel­biënnale 2023 van start gegaan, een (fiets)­route langs tijdelijke kunst­werken die de IJssel­vallei in de schijn­werpers zet. Ook Gorssel heeft bij de veer­stoep een kunstwerk. ... lees meer..

512

Mooie prestatie ‘Pleinvrees’ bij NK Kubben

Zaterdag 24 juni deed Kubb­vereniging ‘Plein­vrees’ mee aan het Nederlands kampioen­schap Kubben. Er deden 96 teams mee. ‘Pleinvrees' behaalde een negende plaats. ... lees meer..

349

Cursus ‘Ontwerp je eetbare siertuin’ bij De Veldhof

Valérie van Dijck van Tuinderij de Veld­hof verzorgt een driedaagse cursus ‘Ontwerp je eetbare sier­tuin’ op de tuinderij. De cursus geeft inzicht in het op­bouwen van een eetbare tuin of voedsel­bos.  ... lees meer..

503

HC Gorssel/Epse tweede bij Bestuurderstrofee 2023

HC Gorssel/Epse is op een tweede plaats geëindigd bij de uit­reiking van de Bestuurders­prijs 2023 van de KNHB en ontving een cheque voor het organiseren van een hockey­clinic. ... lees meer..

465

Wethouder Eric-Jan de Haan stapt op

Eric-Jan de Haan (VVD) vertrekt na het zomer­reces als wethouder van de gemeente Lochem. Hij gaat aan de slag als project­manager bij Royal Haskoning DHV.  ... lees meer..

2090

Nieuwe uitbater voor ’t Elf Uur

Restaurant ’t Elf Uur in Gorssel heeft een nieuwe uit­bater. Andreas Zwiers krijgt het stokje over­gedragen van Hans Smalt en Saskia Beulink en opent het vernieuwde eet­huis op 1 juli.  ... lees meer..

1827

Praktijkovername tandartsenpraktijk Blommers

Tandarts Blommers in Gorssel zal per 1 juli a.s. zijn werkzaam­heden beëindigen. De praktijk wordt voort­gezet door Xander Rijpstra en Geert Landman, eigenaren van ‘De Water­snip, kliniek voor mondzorg’ in Deventer.  ... lees meer..

1798

Appartementen en winkels in 'gat’ aan de Hoofdstraat

Voor de Hoofdstraat 51-53, op de plek van het voormalige Berghuis­pand, zijn bouw­plannen gemaakt. Het gaat om vier koop­appartementen met daaronder twee winkels. De appartementen zijn deze week in de verkoop gegaan.   ... lees meer..

801

Nog meer foto's van Buitenkunstig 2023

Freelance fotograaf Eddy Boerman bezocht op 18 juni ook Buitenkunstig Gorssel en maakte prachtige foto's. Gorssel.nl mocht zijn album publiceren. ... lees meer..

580

‘Textiel eruit, Groen erin’

Kinderopvang Graaf Jantje doet mee aan het project ‘Textiel eruit, Groen erin’. Voor ’t Tref­punt staat een paarse textiel­container, waar iedereen textiel in kan doen. Daarmee spaart Graaf Jantje punten, in te wisselen voor vergroening.  ... lees meer..

1208

Buitenkunstig Gorssel 2023: warm en gezellig

Gorssel kan terugzien op een geslaagd Buiten­kunstig 2023. Warm en gezellig, wat een feest. Edo Boonstra maakte aan het begin van de middag een foto­serie. ... lees meer..

447

Waterleidingbreuk snel hersteld

Zondag 18 juni aan het eind van de ochtend kwam bij huizen rond de Kamper­weg en Veldhof­straat geen water meer uit de kraan. Een leiding­breuk was de oorzaak. Inmiddels is de oor­zaak gevonden en de breuk hersteld. ... lees meer..

324

Actie ‘Boodschappen delen’ vraagt luiers

Bij de actie ‘Bood­schappen delen’ vragen moeders met baby’s om luiers. Het uitgifte­punt beschikt over luiers voor 6 maanden, 1 jaar en 2 jaar. Misschien zijn er gezinnen die luiers over hebben in de ontbrekende leeftijds­groepen. ... lees meer..

635

Nu ook acupunctuur bij Gezondheidscentrum van Bronkhorst

Met de komst van Weixi Yuan heeft Gezondheids­centrum van Bronkhorst er een nieuwe discipline bij: acu­punctuur. Weixi Yuan: “Het individu staat bij mij centraal”. ... lees meer..

368

Zonovergoten Havekedienst in Eefde

De Havekedienst in Eefde op 11 juni werd goed bezocht. Bijna 300 mensen woonden de oecumenische dienst op het zon­overgoten landgoed bij. Paraplu’s waren alleen nodig als parasol.  ... lees meer..

520

Ineke Roelofs Klaverjaskoningin 2022-2023

Een keer per maand is er op dinsdag­avond in De Hoek een klaverjas­competitie van Klaverjas­club De Hoek. Ineke Roelofs mag zich Klaverjas­koningin 2022-2023 noemen. ... lees meer..

432

Weer zomerschool in Gorssel

Net als in 2022 is er deze zomer weer een zomer­school in de Vuller­school in Gorssel. De zomer­school is bedoeld voor kinderen in groep 3 t/m 7 die extra aandacht nodig hebben bij rekenen, taal en lezen. ... lees meer..

399

Kennismaken met literatuur bij de bieb in Gorssel

In het najaar gaat bij de Gorsselse bieb een cursus ‘Kennis­making met literatuur’ van start. De cursus bestaat uit vier bijeen­komsten op de vrijdag­ochtend. De bieb stelt de boeken die besproken worden beschik­baar. Er zijn nog plekken vrij. ... lees meer..

904

Buitenkunstig Gorssel schittert weer op 18 juni

Het is elk jaar weer een feestje: Buiten­kunstig Gorssel. Dit jaar vindt het evenement plaats op zondag 18 juni. Het - gratis toegankelijke - festival biedt een gevarieerd programma: kunst en brocante, straat­theater, streek­producten  en muziek. ... lees meer..

1768

Claptunes maakt van een zomeravond iets heel bijzonders

Misschien was afgelopen zaterdagavond wel de mooiste zomer­avond van het jaar. Claptunes nam het publiek in het Gorssels openlucht­theater mee op een reis door het rijke oeuvre van Eric Clapton. ... lees meer..

549

Tropische Spieren voor Spieren Rally levert €15.000 op

De Spieren voor Spieren Rally heeft z’n eigen record geëvenaard. Met 52 equipes uit heel Nederland én met hulp van veel sponsoren uit de regio haalde de organiserende Rotary Gorssel zaterdag het prachtige bedrag op van € 15.000 voor Spieren voor Spieren. ... lees meer..

372

De Herdertjestocht… Nu al?

Jazeker, want een deel van duizend potjes die prachtig verlicht met waxinelichtjes de route markeren zijn aan vervanging toe. De werkgroep vraagt daarom aan iedereen om alvast potten te sparen. ... lees meer..

940

Legotheek Eefde is uit haar jasje gegroeid

De legotheek in Eefde gaat binnenkort verhuizen naar een nieuwe locatie in het dorp. De tweede verhuizing alweer, sinds de oprichting in november 2015. Steeds meer mensen worden lid van legotheek. ... lees meer..

2187

Zwemmen in Zandgat voorlopig niet toegestaan

In het Zandgat bij Gorssel wordt veel gezwommen. Er vinden ook werkzaam­heden plaats om de plas ondieper te maken. De eigenaar heeft vanwege de veilig­heid van recreanten besloten het zwemmen tot nader order niet meer toe te staan. ... lees meer..

409

Havekedienst: oecumene in de openlucht

De Havekedienst is een openlucht­dienst die de gezamenlijke kerken uit de voormalige gemeente Gorssel jaarlijks houden op het landgoed ’t Haveke in Eefde. Al ruim 25 jaar. Dit jaar, op zondag 11 juni, doet ook de rooms-katholieke kerk Joppe mee.  ... lees meer..

Resultaten 1 - 29 van 29