Juli 2023

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

1600

Saxpoint in Gorssel gaat verhuizen

Het pand van Saxpoint op de hoek Deventer­weg/Molenweg staat te koop. Eigenaar Frank van Swaay gaat zich vanaf januari 2024 geheel richten op het repareren en reviseren van houtblaas­instrumenten. Daarvoor is de huidige ruimte te groot. ... lees meer..

703

Nieuwe editie pubquiz bij V.V. Gorssel

Op 9 september vindt er bij V.V. Gorssel weer een pubquiz plaats. Er kunnen zich nog teams opgeven. Maar ook voor wie niet met de quiz mee wil doen is het een gezellig ‘bijklets’ moment. ... lees meer..

1011

Te huur: Meidoornstraat 27

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezins­woning aan de Meidoorn­straat 27. De woning wordt via loting aan­geboden. ... lees meer..

1136

Lezing Bud Wichers: ‘Foto's uit de hel’

Bud Wichers, oorlogs­fotograaf en afkomstig uit Gorssel, geeft op 28 juli in de Walburgis­kerk in Zutphen een lezing over zijn werk in conflict­gebieden. De lezing vindt plaats tijdens de World Press Photo­tentoonstelling 2023.  ... lees meer..

1751

Bosrestaurant Joppe viert koperen jubileum

In september bestaat Het Bos­restaurant Joppe 12,5 jaar. Het tien­jarig jubileum kon destijds niet gevierd worden, want dat viel in corona­tijd. Nu wordt september ‘jubileum­maand’ en zijn er allerlei smakelijke acties. ... lees meer..

466

Gratis radiatorbuisisolatie voor huurwoningen

Huurders van woningen in de gemeente Lochem kunnen deze zomer via Lochem­Energie gratis radiatorbuis­isolatie bestellen. Opmeten, bestellen en vervolgens wordt het materiaal gratis thuis­bezorgd. ... lees meer..

1580

Landgoed Haijtink aan de Kamperweg opengesteld

Landgoed Haijtink aan de Kamper­weg is opengesteld voor publiek. Er is een zee van bloemen, er lopen schapen en er is een prachtige vijver. Het terrein is vrij toe­gankelijk. ... lees meer..

1007

Eind juli weer het 'Tuinrondje Gorssel'

Op 29 en 30 juli zijn tijdens het ‘Tuin­rondje Gorssel’ zes tuinen in en rond Gorssel open. Per tuin wordt entree gevraagd, er zijn ook passe-partouts te koop. De tuin­eigenaren: “We delen ons tuin­plezier graag met andere liefhebbers”. ... lees meer..

1678

Scharreleieren van ‘Gorsselse Geluksvogels’

Op hun kleinschalige boerderij aan de Dommerholts­weg laten Judith Kleverwal en haar partner Marijn zien ‘hoe boeren ook kan’. Binnen­kort leggen hun scharrel­kippen de eerste eieren, die lokaal verkocht worden. Op 5 augustus is er open huis. ... lees meer..

668

Opnieuw winst voor Pleinvrees bij Kubbtoernooi Limburg

Kubbvereniging Plein­vrees won op 16 juli, net als in 2022, het Open Egchels Kubb­toernooi. De beker ging dus voor de tweede keer mee naar Gorssel. “Volgend jaar maar weer naar Egchel om de beker te verdedigen.” ... lees meer..

2502

Doe mee met de Gorsselse Duizendknoop Brigade

De sterk woekerende Japanse duizend­knoop rukt op in Gorssel. Een groep initiatief­nemers roept inwoners op om deel te nemen aan de Gorsselse Duizend­knoop Brigade. Op 8 augustus is er een informatie­avond in De Brink.  ... lees meer..

877

Duofiets bij de Borkel: vrijwilligers gezocht

Hanneke Evink, zangeres en vrijwilliger bij De Borkel, wil graag dat er dagelijks met een bewoner van De Borkel op de duo­fiets gefietst kan worden. Ze is een actie gestart om meer vrijwilligers te werven.  ... lees meer..

1535

Te huur: Elfuursweg 50

IJsseldal Wonen biedt in Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezins­woning aan de Elfuursweg 50. Inwoners van Gorssel hebben voor­rang bij toewijzing. ... lees meer..

652

Kennismaken met waterpolo bij De Boskoele

De zomervakantie is begonnen en natuurlijk hoopt ook zwem­bad De Boskoele op veel bezoek. Nieuw dit seizoen: kennis­maken met waterpolo. ... lees meer..

318

Zomersluiting gemeenteloket

Het gemeenteloket in Den Olden­hof is van 26 juli tot en met 16 augustus gesloten. In deze periode is het aan­vragen van paspoort, rij­bewijs of ID-kaart alleen mogelijk in het gemeente­huis in Lochem. ... lees meer..

621

Seniorensoos in de zomer 'naar buiten'

Iedere donderdag­middag is er van 14.30 tot 16.30 uur een gezellige bijeen­komst voor senioren in ’t Trefpunt. Gedurende de zomer is de ruimte niet beschik­baar, maar Joke Lubberdink heeft een alternatief programma bedacht. ... lees meer..

5016

Werk van Jan Worst in Museum MORE

Museum MORE in Gorssel presenteert vanaf 9 juli de tentoon­stelling ‘A Curious Universe’ met werk van de Nederlandse schilder Jan Worst. Vervreemdende werelden, niets is wat het lijkt.  ... lees meer..

1402

Een pluim voor duizendpoot Henny Prinsen

Henny Prinsen, conciërge bij de Vuller­school, werd op 6 juli 70 jaar, en de school zette deze duizend­poot eens flink in het zonnetje. “We zijn blij met Henny: op deze leef­tijd nog zo in touw en dat zeer trouw!” ... lees meer..

1604

Nogmaals Gorsselse accommodaties

Het Lochemse college kiest voor samen­voeging van accommodaties op de locatie van de Vuller­school. Uit het inmiddels beschikbare raads­voorstel wordt duidelijk dat op het wandel­pad door de Roskamweide een ‘kiss & ride’ strook voorzien is. ... lees meer..

1440

Oekraïners langer in Bloemenkamp?

De Oekraïense bewoners van De Bloemen­kamp in Gorssel moeten volgens afspraak eind 2023 hun huis verlaten. Het Lochemse college, daartoe unaniem opgeroepen door de gemeente­raad, gaat in gesprek met de verhuurder om de huurtermijn te verlengen. ... lees meer..

650

Plezier in het Openluchttheater met de tijdmachine

Wat een avontuur beleefden de kinderen zondag 2 juli in het Openlucht­theater bij de voorstelling ‘Tijd­machine’. De kinderen en hun ouders genoten van een enerverende reis door de tijd. ... lees meer..

1672

Evelien van Dort stopt met fysiotherapiepraktijk

Na 21 jaar stopt Evelien van Dort met haar fysiotherapiepraktijk kind en jeugd aan de Veerweg. Maar stil­zitten is er niet bij. Tijd voor een gesprek met een bevlogen vrouw. ... lees meer..

2396

Cappu Cappu, lekker koffie drinken in Gorssel

Noor Schaafsma (inderdaad: dochter van) opent naast Swits, de winkel van haar moeder Lonneke, koffie­bar Cappu Cappu. Een mooie aan­vulling voor Gorssel. ... lees meer..

Resultaten 1 - 23 van 23