Augustus 2023

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

334

Lessen reanimeren in Gorssel en Eefde

Wie wil leren reanimeren of weten hoe een AED werkt of zijn kennis wil op­frissen, kan in het najaar weer praktijk­lessen volgen in Gorssel en Eefde. De lessen worden georganiseerd door de Stichting AED Eefde-Gorssel. ... lees meer..

801

Rudy Volbeda speelt het spel van licht, sfeer en kleurtoetsen

Daar gaat het over in zijn werk, ongeacht het onderwerp dat hij schildert. Rudy Volbeda maakt onder andere land­schappen en stads­gezichten uit onze streek. ‘Als ik er kippen­vel van krijg dan schilder ik het, buiten of in mijn atelier’. ... lees meer..

406

Cool Kids: spel en sport voor 4 en 5 jarigen

Woensdagmiddag 30 augustus start het sport- en spel­programma Cool Kids weer. Iedere woensdagmiddag lekker bewegen voor 4 en 5 jarigen in 't Trefpunt onder leiding van Ed van Orden. ... lees meer..

447

Bikes&Burgers graveltocht met veel zon en blije gezichten

Zondagochtend hebben veel gravelaars en mountainbikers uit de regio meegedaan met een tocht over onverharde paden rond Gorssel en in de Achterhoek. Gelukkig liet de regen tot de middag op zich wachten en was het tijdens het fietsen zonnig. ... lees meer..

722

Plastic doppen sparen voor geleidehonden

Diana Kroeze zamelt al jaren plastic doppen in voor het Koninklijk Nederlands Geleide­honden Fonds. De plastic doppen zijn geld waard en dat wordt gebruikt om honden op te leiden. De doppen moeten wel schoon zijn en dat legt Diana graag uit. ... lees meer..

416

Boodschappen delen: nog steeds hard nodig

De actie ‘Boodschappen delen’ is nog steeds hard nodig. De schappen moeten weer worden aan­gevuld. “Bood­schappen delen – maak er een gewoonte van!” ... lees meer..

1252

Binnenkort open: Swits Vintage Fashion en Cappu Cappu

Op 2 september gaan de deuren open van Swits Vintage Fashion en koffie­bar Cappu Cappu. Gorssel.nl laat alvast een paar foto’s van de in­richting zien. ... lees meer..

499

Sapdag & Meer rond ’t Valcke in Eefde

Op zondag 17 september organiseert de Stichting IJssel­hoeven allerlei activiteiten tijdens het evenement ‘Sapdag & Meer’ op ‘t Valcke in Eefde. Fruitboom­bezitters kunnen bijvoorbeeld hun appels en peren laten persen. ... lees meer..

377

Minder zwerfvuil langs de straten?

Lijkt het zo of ligt er inderdaad minder zwerfvuil langs de fiets­paden en de N348? Irma Krommenhoek van Vaste Prik heeft wel de indruk. Het statiegeld op flesjes en blikjes lijkt te werken, maar geeft tegelijk een nieuw probleem. ... lees meer..

312

Training ‘Rots en Water’ in ‘t Trefpunt

Dit najaar organiseert Manon Timmerije weer een zeven weken durende weerbaarheids­training ‘Rots en water’ voor jonge kinderen. Er zijn zeven wekelijkse lessen in ‘t Trefpunt. ... lees meer..

494

Huttendorp Gorssel 2023: ‘Ice Age’

Op 17 en 18 augustus vond traditie­getrouw Huttendorp Gorssel plaats, met dit jaar ‘Ice Age’ als thema. De 120 kinderen die zich hadden in­geschreven, creëerden met hulp van een grote groep vrij­willigers hun eigen kleine Ice Age-gemeenschap. ... lees meer..

352

Hockeyclub Gorssel/Epse viert lustrumjaar

Op 31 augustus bestaat Hockey­club Gorssel/Epse 10 jaar. Om dat te vieren trapt de club het seizoen op 25 en 26 augustus het lustrum­seizoen af met allerlei activiteiten voor hun leden en families.  lees meer..

791

Opzwepende Ierse volksmuziek in het Openluchttheater

Het Openluchttheater Gorssel heeft na de vakantie­periode nog twee concerten op het programma staan. Zaterdag 26 augustus wordt een Ierse avond met de band Póg Mo Thóin en een whisky­proeverij. ... lees meer..

424

Geen geld voor sport of een culturele hobby?

Voor jongeren en volwassenen die niet zelf de contributie voor (sport)verenigingen of bijvoorbeeld lesgeld voor muziekles kunnen betalen zijn er het Jeugdfonds en het Volwassen­fonds Sport & Cultuur. ... lees meer..

376

Scoutingseizoen weer van start

Zaterdag 26 augustus 2023 begint het nieuwe seizoen bij Scouting IJsselgroep. Wie het leuk vindt kan gratis drie keer meedoen om kennis te maken en voor belang­stellenden is er een koffie­momentje. ... lees meer..

631

Zomerschool in Gorssel 2023 was weer succesvol

In de zomervakantie is er in de Vullerschool net als vorig jaar weer een ‘zomerschool’ georganiseerd. Op 31 juli en op 2, 7 en 9 augustus werd door bijna 25 kinderen (groepen 3 tot en met 7) hard gewerkt, met als thema ‘de boerderij’. ... lees meer..

362

Augustusnummer Ons Markenboek verschenen

Het augustusnummer van kwartaal­blad ‘Ons Markenboek’ van De Elf Marken is verschenen. De uitgave bevat onder meer het tweede deel van de geschiedenis van het herenhuis De Bloemen­kamp. ... lees meer..

497

Nieuw cursusaanbod De Veldhof 2023/2024

Permacultuur tuinderij De Veldhof in Joppe heeft een nieuw les­programma. Er is keus uit een work­shop, een online cursus en diverse trainingen. Een kijkje nemen op De Veld­hof kan ook: op 10 september geeft tuinder Valérie een rondleiding. ... lees meer..

498

Podiumplaats voor iessel diesel op Tractor Pulling Lochem

Op 4 en 5 augustus vond in Barchem de 38e editie van Tractor Pulling Lochem plaats. Voor de blauwe Ford van Team iessel diesel uit Gorssel een thuis­wedstrijd. Het team behaalde een mooie derde plaats. ... lees meer..

427

Trimclub Joppe nodigt nieuwe deelnemers uit

Elke zaterdag om half negen vertrekt een groep enthousiaste sporters vanaf de school in Joppe voor een uur sporten in het bos. Wandelen, joggen, hardlopen en oefeningen. Nieuwe deelnemers zijn welkom. ... lees meer..

481

Semper Fidelis viert 50-jarig jubileum

Semper Fidelis bestaat in 2023 vijftig jaar. Dat wordt in het weekend van 8, 9 en 10 september gevierd met een receptie op vrijdag 8 september en een bijzonder programma op zater­dag 9 en zondag 10 september.  ... lees meer..

864

Gorsselse Kunstkring 2023/2024

  Bij de GKK zijn in het nieuwe seizoen onder meer twee bekende ‘tv’ gezichten te gast: kunst­detective Arthur Brand en juwelen­historicus (Tussen Kunst en Kitsch) Martijn Akker­man geven lezingen.  lees meer..

1157

Gravel Omloop Gorssel editie 2023

Op zondag 27 augustus organiseert WTC Gorssel weer de ‘Gravel Om­loop Gorssel’. Het thema van de Gravel Om­loop is ‘Bikes ‘n Burgers': voor­inschrijvers krijgen na afloop een broodje ham­burger of vega­burger.  ... lees meer..

Resultaten 1 - 23 van 23