September 2023

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

401

Sponsors gezocht voor luiers en babyvoeding

Een aantal moeders die gebruik maken van de actie ‘Bood­schappen delen’,  heeft meer behoefte aan luiers en baby­voeding dan aan levens­middelen. Het uitgifte­punt wil deze artikelen voor hen inkopen en is op zoek naar sponsors.  ... lees meer..

631

De Vullerfonds maakt leren mogelijk

J.A. de Vuller, van 1830 tot 1860 burgemeester van de vroegere gemeente Gorssel, liet zijn vermogen na aan het ‘De Vuller­fonds’. Het fonds kan mensen helpen met hun studie­kosten en nodigt belang­stellenden uit om een aanvraag in te dienen.  ... lees meer..

1481

Meepraten met de raad over accommodaties Gorssel

Op 2 oktober staan de locatie­keuze en de ontwikkeling MFA Gorssel op de agenda in een beeld­vormende tafel tijdens de Politieke avond. Raads­leden gaan met inwoners in gesprek. Meespreken is mogelijk. ... lees meer..

917

Wandeltrainingen met Bianca Gardien

Bianca Gardien verruilt haar werk bij Zwembad de Boskoele weer voor haar eigen wandel­trainingen op woensdag- en vrijdag­ochtenden vanaf het Bos­restaurant in Joppe.  ... lees meer..

977

Gratis boom van de gemeente

Grondeigenaren in de kernen en in het buiten­­gebied van de gemeente Lochem kunnen in de maand oktober gratis een boom aanvragen. De gemeente wil met deze actie de leef­omgeving groener maken en de bio­diversiteit versterken. ... lees meer..

1013

Onderzoek bomen langs rondweg Gorssel

In verband met een gepland fiets­pad langs de rond­weg bij Gorssel inspecteert de provincie op vrijdag 29 september de bomen langs deze weg. De provincie zet in op behoud van de bomen, maar kan geen garantie geven. ... lees meer..

1645

Veertig jaar Kantoorboekhandel Bechtle

Kantoorboekhandel Bechtle bestaat veertig jaar. Vanaf 1983 legde de firma een route af langs de Hoofd­straat nr. 55 via nr. 36 naar het huidige pand met nr. 40. In de winkel wordt er op 7 oktober feestelijk bij stil­gestaan.  ... lees meer..

757

Tentoonstelling De Bloemenkamp in het Tramstation

In het Tramstation is de tentoon­stelling ‘De Bloemen­kamp in Gorssel, geschiedenis van een monument­waardig gebouw’ te zien. De tentoon­stelling is tot 9 november te bezoeken tijdens de openings­uren van het Tramstation. ... lees meer..

769

Najaarsmarkt rond de kerk in Gorssel

Op zaterdag 7 oktober is er een grote najaars­rommelmarkt in en bij de protestantse kerk in Gorssel. Inbreng van goederen is deze keer niet nodig, er zijn genoeg bruik­bare spullen ingezameld. ... lees meer..

1232

Winterfair bij Stayokay: reserveer een gratis kraam

Zaterdag 9 december komt er een gezellige winterfair in en om het jachthuis van Stayokay Gorssel. De fair is voor zowel bezoekers als deelnemers gratis. ... lees meer..

1010

Rotary Kidsrun 2023: mooie opbrengst

Wat een happening, wat een sfeer en wat hebben de kids hard gerend. Ze liepen ruim 10.000 euro bij elkaar. Bekijk ook het uitgebreide fotoalbum. ... lees meer..

782

Burendag aan de Parallelweg

Een goede buur doet ertoe! Met dat motto is zaterdag aan de Parallelweg voor het eerst Burendag gevierd. Een mooie gelegenheid voor de vele nieuwe bewoners om kennis te maken met de buurt. ... lees meer..

679

Kubb toernooi ‘Pleinvrees’ 2023

Op het Acaciaplein werd op 17 september de zesde editie van het jaarlijkse kubb­toernooi gespeeld. Team ‘Pleinvrees’ nam de wissel­beker over van team 'Quatre Bras'. ... lees meer..

563

Gemeente: enquête ‘Fietsplan’

De gemeente werkt aan een ‘Fiets­plan’ om fietsen aantrekkelijker te maken. Op de website van de gemeente staat een enquête met vragen naar fiets­ervaringen van inwoners. Invullen van de vragen­lijst kan tot en met 1 oktober. ... lees meer..

669

Herdertjestocht: glazen potjes en vrijwilligers

De organisatie is er al weer druk mee: de elfde Herdertjes­tocht, met als thema 'Ga mee op zoek'. Mensen die potjes hebben gespaard kunnen contact opnemen en extra vrijwilligers zijn welkom. ... lees meer..

372

Kinderboekenweek 2023: ‘Bij mij thuis’

Van 4 tot en met 15 oktober is het weer Kinder­boekenweek. Het thema is dit jaar ‘Bij mij thuis’. Kinder­boeken rondom dit thema staan centraal: ‘Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders’.  ... lees meer..

1777

Marisa Klaster: ontwerper en houtdraaier

Marisa Klaster ontwerpt en maakt bijzondere houten objecten. Kunst­objecten zijn het, maar tevens bedoeld als stijlvol interieur­stuk of praktisch tafel­gerei. Deze zomer verhuisde ze van Rotterdam naar Joppe. Een werk­ruimte wordt nog gezocht. ... lees meer..

1219

College kan door met onderzoek naar toekomst buitenbaden

Het Lochemse college trekt € 250.000 uit voor verdere plan­uitwerking voor renovatie of nieuw­bouw van De Boskoele en De Berkel. De raad stelde het bedrag beschikbaar tijdens de Politieke avond op 18 september.  ... lees meer..

560

Openluchttheater sluit het seizoen af met mooie jazzavond

Afgelopen zaterdagavond was de laatste voorstelling van dit seizoen in het Openluchttheater Gorssel. Het Deventer Jazz orkest zorgde voor een fantastische avond. ... lees meer..

471

Jubileumavond De Elf Marken

De Historische Vereniging De Elf Marken viert dit jaar haar 40-jarig jubileum. Op 28 september is er een jubileum­avond in de kerk, waar Joop Hekkel­man een presentatie verzorgt over de geschiedenis van Gorssel.  ... lees meer..

593

Vaste Prik houdt een peukenactie

Vaste Prik wil rokers helpen om hun afval mee naar huis te nemen en gaan aanstaande zaterdag met een peuken­zuiger dit zwerfaval van straat verwijderen. Sigaretten­filters zijn van plastic en slecht voor milieu en dieren. ... lees meer..

1942

Licht op groen voor verdere planontwikkeling Joppekerk

De plannen voor de her­bestemming van de Joppe­kerk zijn in een nieuwe fase beland en hebben de steun van de gemeente Lochem gekregen. Nog deze maand spreken de initiatief­nemers met twee partijen over de verdere plan­ontwikkeling. ... lees meer..

555

Fit de winter in bij Vereniging Sneeuwfit

De Vereniging Sneeuw­fit Zutphen begint in het najaar van 2023 weer met een nieuw trainings­programma. Er zijn verschillende binnen- en buiten­trainingen, waarbij iedereen kan trainen op zijn eigen niveau en in een ont­spannen sfeer.  ... lees meer..

1893

Gorssel te zien in tv-serie ‘Langs de IJssel’

Omroep MAX zendt in de maand september de vijf­delige serie ‘Langs de IJssel’ uit. In de derde af­levering op 16 september zijn mooie beelden van de IJssel rond Gorssel te zien.  ... lees meer..

1086

Rianne Klein Selle: ‘Hulp aan huis’

Rianne Klein Selle biedt (mantelzorg)­ondersteuning bij zorgvragers thuis, zoals (samen) bood­schappen doen, eten koken, bezoek aan de dokter of aan familie of vrienden. En ‘plat­proaten’ is voor Rianne geen probleem. ... lees meer..

1148

Binnenkort in Museum MORE: werk van Lara de Moor

Museum MORE toont vanaf 16 september de eerste solo­tentoonstelling van Lara de Moor. Lara de Moor creëert met haar schilderijen, waarvan er dertig te zien zullen zijn, een mysterieuze wereld van verlaten plekken met een eigen ziel en atmosfeer. ... lees meer..

1074

Speciale ‘Bosrestaurant’ jubileumpuzzel te koop

In september bestaat Het Bosrestaurant Joppe 12,5 jaar. Gedurende de hele maand zijn er jubileum­acties. Zo is er bijvoorbeeld in beperkte oplage een jubileum­puzzel uitgebracht. ... lees meer..

1305

Van brocante naar schilderijen

‘Brocante aan huis’ van Boukelien en Boudewijn Schenkels gaat stoppen. Vanaf zon­dag 10 september is er op zondagen opheffings­uitverkoop. ... lees meer..

1410

Toekomst zwembaden in de raad

Tijdens een Beeldvormende tafel op 5 september heeft de raad gesproken over de toekomst van de Gorsselse en Almense zwem­baden. Het college stelt de raad voor geld uit te trekken voor verdere plan­uitwerking. ... lees meer..

702

Harm van Veldhuizen in raadsfractie VVD

Harm van Veldhuizen gaat de VVV-fractie in de Lochemse gemeente­raad versterken. Ria Leliveld volgt Eric-Jan de Haan op als wet­houder en Van Veldhuizen neemt de vrij­gekomen zetel in. ... lees meer..

606

Leden Rabobank kunnen stemmen voor ClubSupport

Zoals ieder jaar kunnen clubs en instellingen financiële steun krijgen via de actie Club­Support van de Rabo­bank. Leden van de bank kunnen stemmen op hun favoriete clubs en instellingen. Hoe meer stemmen, hoe hoger de opbrengst. ... lees meer..

461

Rotary Kidsrun steunt Nationaal Fonds Kinderhulp

In samenwerking met de drie basisscholen van Gorssel, Epse en Joppe organiseert Rotary Gorssel voor de zevende keer de Rotary Kidsrun. Op vrijdag 22 september lopen de kinderen op de Roskamweide voor een goed doel: de Stichting Kinderhulp. ... lees meer..

556

Verras uw Beste Buren met een taartje!

Heeft u fijne buren die altijd voor u klaar­staan? En wilt u ze een laten weten hoe blij u daarmee bent? Op de landelijke Buren­dag, zaterdag 23 september, kunt u ze verrassen met een taartje. ... lees meer..

412

De danslessen van Base4Dance beginnen weer

Maandag 4 september starten de danslessen van Base4Dance in ’t Trefpunt weer. Voor kinderen vanaf de aller­kleinsten tot 12 jaar en voor volwassenen. Iedereen is welkom voor een proefles. ... lees meer..

522

Boskoele nog een week extra open

Volgende week wordt het heerlijk nazomerweer en daarom blijft De Boskoele nog een week extra open. Vrijdag 8 september is het zwemseizoen echt afgelopen. ... lees meer..

540

Nog één mooi concertseizoen voor Kapel op ’t Rijsselt

Concertpodium Kapel op 't Rijsselt presenteert voor het nieuwe seizoen een aantrekkelijk en gevarieerd programma met musici en vocalisten uit binnen- en buiten­land. Helaas zal dit het laatste jaar voor het concert­podium worden. ... lees meer..

698

Schilderijen in hal Trefpunt weer gewisseld

Onlangs werden de schilderijen in de hal van het Gorsselse Trefpunt weer vervangen door andere exemplaren. Het nieuwe werk is van Hermien Koeslag uit Laren. ... lees meer..

1049

De Harmonie zet vijf jubilarissen in het zonnetje

Het nieuwe muzikale seizoen is ook voor De Harmonie Gorssel-Eefde weer begonnen. Traditie­getrouw trapt de muziek­vereniging het jaar af met het huldigen van haar jubilarissen tijdens het verenigings­feest. Dit jaar zijn dat er maar liefst vijf. ... lees meer..

Resultaten 1 - 38 van 38