2024

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

93

Meedenken met Dorpsplan 2024-2029

De Dorpsraad Gorssel houdt op 29 mei haar algemene ledenvergadering in De Brink in Gorssel. Aansluitend aan de vergadering zijn ook niet-leden (en speciaal jongeren) welkom voor een work­shop Dorpsplan 2024-2029.  ... lees meer..

77

Aanmoedigingsprijs voor Evelien van Dort

Tijdens de presentatie van haar nieuwe boek ‘Gelukgids’ ontving Evelien van Dort de aanmoedigings­prijs 2024 van het De Vullerfonds. Evelien wil met de prijs de inhoud van het boek verwerken tot een bordspel. ... lees meer..

114

Huttendorp 2024: inschrijving start op 1 juni

Op 22 en 23 augustus kunnen kinderen weer meedoen met Huttendorp Gorssel. Het thema is dit jaar ‘Het Wilde Westen’. De inschrijving start op 1 juni om 10.00 uur.  ... lees meer..

171

Kadernota 2025

De gemeenteraad van Lochem nodigt inwoners en organisaties uit om in gesprek te gaan over de Kadernota 2025. Dit doet de raad tijdens een informatiemarkt op 29 mei in de bibliotheek in Gorssel.  lees meer..

186

Geslaagde informatieochtend voor scootmobielgebruikers

Op 17 mei jl. vond bij ‘t Trefpunt een informatie­ochtend plaats voor gebruikers van een scoot­mobiel. Na afloop was er een gezamenlijke lunch voor de vijftien tevreden deel­nemers. ... lees meer..

556

Dommerholtsveer uit de vaart

Vanwege het hoge water is het Dommerholtsveer tot nader bericht uit de vaart. Als er weer gevaren kan worden, volgt zo snel mogelijk bericht. ... lees meer..

297

Nieuw: Reiki in Joppe

Op 1 mei jl. opende Gerwin Tamminga zijn reikipraktijk ‘In Veilige Handen’ in Joppe. Iedereen die graag een reiki­behandeling wil ondergaan is - op afspraak - welkom.  ... lees meer..

1037

Herstart IJsseljazz: 8 september 2024

Na een pauze van een jaar gaat het toch weer gebeuren: op 8 september is de herstart van ‘Het leukste - gratis - muziekfestival van Oost-Nederland’: IJssel­jazz. Maar eerst nog de schouders eronder. ... lees meer..

964

Fysiotherapie de Boer & de Jonge naar nieuw adres

Fysiotherapie de Boer & de Jonge is verhuisd naar de Deventerweg 12, de voormalige vestiging van saxofoonwinkel Saxpoint. Gorssel.nl bezocht het mooi verbouwde pand. ... lees meer..

463

Prachtige seizoensopening Openluchttheater

Zondagmiddag 12 mei: een mooi begin van het nieuwe seizoen van het Openluchttheater met een optreden van de dames vocal group No Romeo’s. Het programma was speels, gevarieerd en bijzonder goed uitgevoerd. ... lees meer..

675

Dringend: veerpont zoekt kaartjesverkoper

Het Dommerholtsveer is dringend op zoek naar een kaartjesverkoper voor de zon- en feestdagen tot en met september. De minimum­leeftijd is 15 jaar. Wie meldt zich? ... lees meer..

647

Ook in Gorssel ooglidcorrecties mogelijk

Wie een ooglidcorrectie nodig heeft kan sinds kort terecht bij Total Beauty aan de Hoofd­straat. De behandeling wordt uitgevoerd door cosmetisch huisarts Jeanette Klijn Velderman. ... lees meer..

1057

Te huur: Elfuursweg 60

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod is een eengezinswoning aan de Elfuursweg 60. ... lees meer..

326

Team van Sport ’88 rondt het Eemmeer

Het is al weer even geleden, maar toch het vermelden waard: een estafetteteam van Sport ’88 nam op 20 april deel aan de Eemmeer­loop (50 km Spakenburg-Spakenburg) en zette een mooie prestatie neer. ... lees meer..

292

Geslaagde gezinsfietstocht Oranjevereniging

De Oranjevereniging Gorssel houdt ieder jaar na Koningsdag een fietstocht voor het hele gezin. Dit jaar was dat op 5 mei. Ruim honderd fietsers staken met het pontje de IJssel over. ... lees meer..

208

Dodenherdenking 2024 met voordracht Jan Versnel

Net als ieder jaar was er op 4 mei een ‘Stille tocht’ naar de begraafplaats ter herdenking van oorlogsslachtoffers. Aansluitend sprak Jan Versnel, militair en veteraan, tijdens een samenkomst in de kerk. ... lees meer..

621

‘Pleintje Open’: 25e editie op 1 juni 2024

Op zaterdag 1 juni wordt op het Acaciaplein voor de 25e keer ‘Pleintje Open’ gehouden. Gorssel.nl wilde meer weten over de historie van het evenement en sprak met medeorganisator Egbert Stormink.  lees meer..

253

Meinummer Ons Markenboek: WOII en Bloemenkamp

Het meinummer van Ons Markenboek is verschenen. Het bevat verhalen over gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog en over de bouw van de voormalige service­flat De Bloemenkamp.  ... lees meer..

384

Kleurrijke expositie in het Tramstation in Gorssel

In het Tramstation is tot eind juni kleurrijk werk te zien van kunstenaarsechtpaar Cor Mulder en Truus Mulder-Kroes. Alle werken zijn een ode aan de ‘schepping’ en het leven'.  ... lees meer..

298

Kapel op ’t Rijsselt kan voorlopig door

De concerten in de Kapel op ’t Rijsselt kunnen tot 1 juni 2025 worden voortgezet. Er is overeenstemming met Pluryn. De dreiging van sluiting is voorlopig afgewend. ... lees meer..

251

Werk van Krisztián Horváth in het Lochemse gemeentehuis

Gedurende de maand mei exposeert Krisztián Horváth in de hal van het gemeentehuis in Lochem. Horváth heeft een atelier in de Detmers­kazerne in Eefde en woont in Harfsen.  ... lees meer..

658

Vocal Group No Romeo’s heeft internationale ambities

De dames van No Romeo’s kijken uit naar een bijzonder jaar. Met dirigent Christoph Mac-Carty zullen zij meedoen aan een inter­nationale koren­competitie in Barcelona. ... lees meer..

167

‘Wereldmeiden en Wereldgozers' gezocht

Welzijn Lochem zoekt deelnemers voor het project ‘Wereldmeiden en Wereldgozers’, een Maatschappelijke Diensttijd-project, waarbij Nederlandse jongeren en jonge vluchtelingen samen sporten.  ... lees meer..

1271

Prachtige Koningsdag (fotoverslag)

De Roskamweide kleurde oranje, Gorssel vierde massaal Konings­dag. De Oranje­vereniging had de organisatie met talloze vrijwilligers groots aangepakt. Frank van Holten en Gert Klomp maakten een uitgebreid fotoverslag. ... lees meer..

1456

Koninklijke onderscheiding voor bekende gezichten in Gorssel

Vandaag ontvingen zestien inwoners van de gemeente een koninklijke onderscheiding, onder wie Gorsselnaar Ad de Ruiter en Joke Lubberdink, woonachtig in Eefde, maar een bekend gezicht in Gorssel. ... lees meer..

510

Extra bij viering Koningsdag: sjoelwedstrijden

Zaterdag 27 april is het Koningsdag. De Oranjevereniging organiseert weer de vertrouwde activiteiten op de Roskamweide met een extra programma­onderdeel: een sjoelcompetitie voor jong en oud. ... lees meer..

963

Te huur: Ewoltstede 19

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod is een laagbouwwoning voor 55+’ers aan de Ewoltstede 19. ... lees meer..

298

Actie Boodschappen delen zoekt sponsoren

De actie ‘Boodschappen delen’ is op zoek naar sponsoren. Voor een klein bedrag per maand kunnen dan aanvullende artikelen worden aangeschaft. De actie is nog steeds broodnodig. ... lees meer..

378

Jubilarissen bij Scouting Kompasnaald

Afgelopen zaterdag hingen er vlaggetjes en ballonnen bij het clubhuis, want er was feest! Iris Kamphuis is 15 jaar lid en Marja Hiethaar zelfs al 50 jaar. En dat werd gevierd met leden, leiding en bestuur. ... lees meer..

726

Schilderijen van Pauline C de Bruijn in Atelier de School

De komende maanden is in Atelier de School op het Nijverheids­plein in Gorssel een nieuwe expositie, ditmaal van schilder Pauline C de Bruijn uit Epse. ... lees meer..

768

Het Openluchttheater Gorssel gaat in mei weer van start

Het Gorssels openlucht­theater brengt ook komend seizoen weer een feestelijk programma met zes voorstellingen. Twee maanden terug kon je bijna schaatsen in het theater, maar nu zijn de vrijwilligers druk in de weer om alles in orde te maken. ... lees meer..

300

Informatieochtend voor scootmobielgebruikers

Bestuurders van een scootmobiel kunnen op vrijdagochtend 17 mei in Gorssel leren hoe ze veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. Aanmelden voor het gratis lesprogramma kan tot 10 mei. ... lees meer..

752

Lentefair op Bevrijdingsdag

Vorig jaar vond de eerste editie van de Lentefair plaats in ’t Trefpunt en dat was een groot succes. Dit jaar wordt het nog grootser aangepakt. Dus noteer vast in de agenda: zondag 5 mei, Bevrijdings­dag. ... lees meer..

285

Studenten gezocht voor begeleiding 'zomerschool'

Welzijn Lochem zoekt studenten die tijdens de ‘zomerschool’ in Gorssel kleine groepjes kinderen les willen geven. Locatie van de zomer­school in de eerste helft van augustus is de Vullerschool. ... lees meer..

325

Scouting Kompasnaald behaalt mooie vijfde plaats

Afgelopen weekend waren de regionale Scouting Wedstrijden 2024 in het bos van de Jan van Riebeeck­groep in Eefde. De vier meiden van Kompas­naald Gorssel behaalden een verdienstelijke vijfde plaats. ... lees meer..

533

Holistische massagetherapie bij Van Bronkhorst

Onlangs heeft Bregje Weijers haar praktijk ondergebracht bij Gezondheids­centrum van Bronkhorst aan de Hoofdstraat in Gorssel. Ze is HBO gecertificeerd holistisch massage­therapeut. ... lees meer..

161

‘Rots- en Watertraining’ voor kinderen

Dit voorjaar organiseert kindercoach Manon Timmerije in Gorssel weer een zeven weken durende weerbaarheids­training voor jonge kinderen. De lessen beginnen op 14 mei. ... lees meer..

368

Twintig jaar Natuurwerkgroep Gorssel

Zaterdag 13 april vierde de Natuur­werkgroep Gorssel zijn 20-jarige bestaan. Er waren 24 vrijwilligers aanwezig waaronder bijna het voltallige bestuur en een aantal vrijwilligers van het eerste uur. ... lees meer..

521

Boek van Gerard Boere over zijn expedities naar Siberië

Van de hand van Gerard Boere verscheen onlangs: ‘In Siberië zijn geen wegen, alleen richtingen’. In het boek vertelt Boere met verve over zijn expedities naar Siberië.  ... lees meer..

227

Expositie ‘Met Een Verhaal’ in ‘t Trefpunt

De komende maanden hangen er andere schilderijen dan gebruikelijk in de hal van ’t Trefpunt. Er is werk te zien van kunstenaars met niet-aangeboren hersenletsel. ... lees meer..

1046

Parkeerplek hoek Van der Capellenlaan krijgt verharding

De zanderige strook grond ten noorden van het Tramstation wordt al jaren gebruikt als parkeerplek. Als het aan de gemeente ligt wordt het terrein binnen niet al te lange tijd een verharde parkeerplaats. lees meer..

333

Historische militaire voertuigen in Gorssel

Op 14 april deed een colonne historische militaire voertuigen van De Groene Soos Gorssel aan. Er was een korte herdenking van de Operation Cannonshot (over­steek van de IJssel) op 11 april 1945, het begin van de bevrijding van het westen van Nederland. ... lees meer..

179

Nieuwe exposities bij Galerie Stijl

Galerie Stijl in Eefde is na de winter­stop weer geopend vanaf 19 april. Er is een expositie ‘Kunstenaars van de galerie’ en in de beelden­tuin ‘Abstractie in Beeld 24’. ... lees meer..

275

Lintje voor penningmeester ‘Ons Genoegen Gorssel’

Jan KleinBaltink is na vijftig jaar gestopt met het penningmeesterschap van Hengelsport­vereniging Ons Genoegen Gorssel. Op 11 april kreeg hij van de voorzitter een gouden ereteken en ontving hij een koninklijke onderscheiding. ... lees meer..

641

Wethouder onthult digitaal informatiescherm

Donderdagmiddag 11 april heeft wethouder Ria Leliveld het nieuwe interactieve info-bord in het centrum van Gorssel onthuld. Het is er gekomen dankzij de Gorsselse ondernemers­vereniging, dorpsraad, gemeente, Achterhoek Toerisme en VVV. ... lees meer..

766

Te huur: Prunusweg 17

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod is een laagbouw­woning aan de Prunusweg 17. Er geldt een minimum leeftijd van 55 jaar. Inwoners van Gorssel hebben voor­rang bij toewijzing. ... lees meer..

529

Meedenken over visie opvang vluchtelingen

De gemeente Lochem werkt aan een visie op opvang van vluchtelingen en hoort graag wat inwoners belangrijk vinden. Tot en met 21 april kunnen inwoners meedoen aan een ‘flitspeiling’ op lochemspreekt.nl. ... lees meer..

641

Oproep: ‘maak meer gebruik van de bussen van SWL’

Er kan veel meer gebruik gemaakt worden van de twee SWL-bussen die in de gemeente Lochem beschikbaar zijn. Behoefte aan vervoer van kleine groepen? Gewoon even bellen met Welzijn Lochem. ... lees meer..

403

Open Kaart avond

Gorsselnaren Hans de Weger en Rudi Thomas nodigen mensen uit om tijdens een ‘Open Kaart avond’ met elkaar in gesprek te gaan. Tijdens zo’n avond staat de verbinding in aandacht centraal. ... lees meer..

255

Met de SWL-bus silokunst bekijken

Een ochtend uit met de SWL-bus. Dat kan op woensdagmorgen 17 april. De tocht gaat langs bijzondere muurschilderingen in de Achterhoek. Opgeven kan tot 12 april. ... lees meer..

604

Dommerholtsveer vanaf 27 april weer in de vaart

Binnenkort vaart het pontje weer! In 2024 is dat van 27 april tot en met 3 november. Het veer zoekt bovendien een kaartjes­verkoper: minimumleeftijd is 15 jaar. ... lees meer..

494

Gorsselse Duizendknoop Brigade weer van start

Op 13 april gaat de Gorsselse Duizendknoop Brigade weer aan het werk en op 9 april is er een informatieavond in De Hoek. ... lees meer..

269

Zelfoogstseizoen De Veldhof op 8 mei van start

Het zelfoogstseizoen van tuinderij De Veldhof in Joppe gaat op 8 mei van start. Op 21 april is er een informatie­middag op de tuin en nieuwe abonnees zijn welkom.  ... lees meer..

407

Fiets mee met WTC op 7 april of 21 april

Wie kennis wil maken met de Wieler Toer Club Gorssel kan op twee dagen in april mee­fietsen met leden van de club: op 7 april richting Eibergen en op 21 april naar de Posbank. ... lees meer..

598

Werk van Oekraïense kunstenaars tijdens Kunstroute

Tijdens de Kunstroute Lochem doen dit paasweekend ook Oekraïense kunstenaars uit Gorssel mee. Zij exposeren hun werk in het dienst­gebouw van De Bloemenkamp.  ... lees meer..

872

Digitaal informatiescherm in Gorssel

Gorssel heeft sinds kort een digitaal informatiescherm voor toeristen. Het scherm wordt op 11 april officieel in gebruik genomen, maar is nu al te gebruiken. ... lees meer..

484

Meidenteam HC Gorssel/Epse treft team uit Canada

Het team MO18 van HC Gorssel/Epse speelde op 26 maart een vriendschappelijke wedstrijd tegen een team uit Canada. Gorssel/Epse won, maar het was vooral een gezellige en waardevolle avond. ... lees meer..

1138

Help Gorssel 2 ‘aan de wedstrijd van hun leven’

Het team Gorssel 2 van V.V. Gorssel wil meedoen aan de ‘Wedstrijd van je leven’ op 31 mei. Er wordt gespeeld tegen oud-profs. Voor het finaleticket zijn stemmen nodig! ... lees meer..

304

Geslaagd voorjaarsconcert De Harmonie

Het voorjaarsconcert van De Harmonie op 24 maart in de kerk in Eefde was een succes. “Het was een fijne, verbindende midddag”. ... lees meer..

621

Ode aan het Nederlandse water in MORE

Museum MORE brengt gedurende het voor­jaar en de zomer een ode aan ‘het water in Nederland’. Er is onder meer een schilderij te zien van de in Gorssel geboren kunste­nares Dorian Hiethaar. ... lees meer..

495

Lentetrainingen bij De Zessprong in Joppe

Zaterdag 30 maart beginnen de lente­trainingen van Vereniging Sneeuwfit Zutphen weer. Startpunt is de Zessprong in Joppe. Iedereen is die dag welkom voor een gratis proefles. ... lees meer..

667

Fakkeloptocht en kampvuur op paasavond

'Ga mee de paasnacht in!' is het thema van een nieuwe activiteit voor tieners van ongeveer 10 tot 16 jaar op paas­avond, zaterdag 30 maart. lees meer..

592

Henk en Evelien van Dort voor werkbezoek op Sint Eustatius

Henk en Evelien van Dort brachten vanuit hun project ‘Lezen vergroot je wereld’ en in het kader van het herdenkingsjaar slavernij­verleden een werkbezoek aan scholen op Sint Eustatius. Evelien: “Kinderen delen goud!” ... lees meer..

375

Ludieke actie Museum STAAL

In Museum STAAL in Almen is nog tot zondag 24 maart de tentoon­stelling Bomen over Bomen te zien. Op de laatste dag krijgen mensen met een ‘bomennaam’ korting. ... lees meer..

731

Wie wil het Gorsselse paasvuur een nieuwe impuls geven?

In Gorssel komt er dit jaar geen paasvuur. De organisatie zoekt opvolgers zodat het dorpsfeest, rekening houdend met aange­scherpte regels, vanaf volgend jaar weer kan worden gehouden. ... lees meer..

1226

Eerste Nieuwsbrief flexwoningen Smitskamp verschenen

De gemeente heeft een eerste Nieuwsbrief uitgebracht met uitleg over de vervolg­procedure voor de bouw van flex­woningen nabij de Smits­kamp. De locatie staat vast, de vervolg­procedure loopt inmiddels. ... lees meer..

737

Zwembad de Boskoele weer uit de winterslaap

Het bad wordt weer gevuld en de voor­verkoop van abonnementen met korting is gestart. Afhankelijk van het weer zal het zwembad zondag 28 april opengaan. ... lees meer..

394

Boekenweek 2024: ‘Bij ons in de familie’

  Van zaterdag 16 tot en met zondag 24 maart is het weer ‘Boekenweek’. Boekhandel Bechtle organiseert traditiegetrouw op de eerste dag van die week weer een boeken­markt op de stoep voor de winkel aan de Hoofdstraat. Dat is dus op zaterdag 16 maart. lees meer..

617

Werk van Cornelius Völker in Museum MORE

Vanaf 10 maart is bij Museum MORE werk te zien van Cornelius Völker: honderd werken in de tentoonstelling ‘Things You Shouldn’t Paint‘. Völker is een van de meest markante figuratieve schilders van zijn generatie in Duitsland.   ... lees meer..

1079

Wegverzakking Hoofdstraat tijdelijk verholpen

De Hoofdstraat is enkele dagen afgesloten geweest om een wegverzakking te verhelpen. Een defecte riool­put was de oorzaak. Naar verwachting is de weg op donderdag 7 maart weer open. ... lees meer..

4415

Wegafsluiting N348 Eefde-Epse

Van 11 tot en met 15 maart is de N348 tussen de rotonde Eefde en de stoplichten bij Epse voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. Fietsers worden langs de werkzaamheden geleid.   ... lees meer..

393

Tentoonstelling over de Bloemenkamp opnieuw te zien

In het Tramstation was in oktober vorig jaar een tentoonstelling over de geschiedenis van De Bloemenkamp te zien. Wie de expositie gemist heeft, kan van 7 maart tot 26 april terecht in het gemeentehuis in Lochem. ... lees meer..

1278

Groenstructuur belangrijk bij nieuwbouw Bloemenkamp

Tijdens een tweede bijeenkomst over de nieuwbouwplannen voor De Bloemenkamp presenteerde Vastgoed zorgsector de eerste gedachten over een passend bouwvolume. Behoud van de bestaande groenstructuur is belangrijk. ... lees meer..

424

Werk van Jan Baggen in ’t Trefpunt

In ’t Trefpunt is tot en met 8 april werk te zien van schilder, tekenaar en illustrator Jan Baggen. Baggen werkt in een expressionistische stijl en schildert ‘en plein air’. ... lees meer..

273

Jantje Beton: ‘Buitenspelen belangrijk’

Van 4 t/m 9 maart wordt net als ieder jaar weer gecollecteerd voor Jantje Beton. Buitenspelen is belangrijk, maar helaas steeds minder vanzelfsprekend. Geld ophalen is dus nodig. ... lees meer..

Resultaten 1 - 75 van 116