House of Tweeds

“Classic, Comfort en Quality”

Al ruim zeventien jaar kwaliteit en exclusiviteit in het hart van Gorssel

 

HoT SK 12 2 18 2 kleinErik en Annemieke WillemsHet is het staartje van de winteruitverkoop als de redactie van Gorssel.nl binnenloopt bij ‘House of Tweeds aan de Hoofdstraat te Gorssel.
We gaan zitten aan de antieke tafel in het klassiek en sfeervolle ingerichte pand en krijgen een lekkere kop koffie aangeboden.

Ervaring
HoT LT 2 kleinAl zeventien jaar runnen Erik en Annemieke Willems hun kledingzaak op deze plek in het dorp. Dit doen ze samen met het vaste en vertrouwde gezicht Antien Leuvenink, die al vijftien jaar in het team meedraait. Voordat Erik en Annemieke begonnen aan het avontuur van hun eigen winkel, hadden beiden al jarenlange ervaring in de kledingbranche. Erik in de buitendienst voor verschillende luxe kledinglabels en Annemieke door het hele land in de inkoop en management in damesmode.

Inspringen op de ontwikkelingen
HoT LT 3 kleinToen Erik in het jaar 2000 ter ore kwam dat er een pand vrij zou komen aan de Hoofdstraat, begonnen er zich plannen te ontvouwen. “Ten eerste was het natuurlijk heel handig om iets te starten in Gorssel, dat was goed te combineren met het thuisfront omdat onze kinderen nog jong waren”, vertelt Erik. Bovendien ging het hem ook tegenstaan om veel langs de weg te zitten.
In die tijd sloten er veel winkels die de wat oudere doelgroep bedienden. Volgens de statistieken destijds zou in 2024 50% van de bevolking 55+ zijn. In deze regio verdween ook een aantal winkels voor deze doelgroep die gerenommeerde, kwalitatief hoogstaande merken voerden. De insteek was om op hierop in te springen.
Een plan was geboren. Na een aantal flinke verbouwingen aan het pand openden ze in september 2000 hun winkel. Vooral de aanblik van het pand werd flink onder handen genomen. Erik ontwierp zelf een prachtige pui, deze werd met de hand vervaardigd uit massief mahoniehout. “Zo ontstond er een klassieke, luxe uitstraling die past bij de hoge eisen en het beeld dat wij voor ogen hadden”.
HoT SK 12 2 18 1 kleinIn het midden Antien LeuveninkIn 2007 raakte het pand wat aan de krappe kant en deed zich de mogelijkheid voor om het naastliggende pand erbij te trekken. Hierdoor konden Erik en Annemieke hun professionaliteit en collectie nog verder uitbreiden.

Kleding voor de hele familie
Annemiek merkt dat zowel moeder en dochter als vader en zoon al jarenlang House of Tweeds weten te vinden. Zij voelen zich aangesproken door het motto van de winkel: ‘Classic, Comfort en Quality’.  En dat blijkt uit de kledingmerken die er verkocht worden, zoals Lacoste, van Laack, Repeat, HILTL, Brax, Saint James en William Lockie. Uiteraard kunnen Erik, Annemieke en Antien de klanten ook voorzien van passende accessoires zoals kwalitatief prachtige riemen, sokken, shawls en hoeden.

Energie en inzet
Maar het is niet altijd eenvoudig om het continueren van hun stijl te blijven doorvoeren. In deze snelle wereld dunnen de hoogstaande en kwaliteitsmerken uit en House of Tweeds wil geen merken die op iedere hoek van de straat te vinden zijn. “Wij maken het onszelf niet gemakkelijk om de ingezette kwaliteit te handhaven en toch ook met de tijd mee te gaan en het spannend te houden. Dat kost energie en inzet”. Daarom gaan ze regelmatig op reis om inspiratie op te doen. Er bestaat geen specifieke kledingbeurs voor hun doelgroep, dus laten ze zich inspireren door naar Londen, Italië of Frankrijk te gaan om daar te gaan speuren naar nieuwe merken. “We laten bijvoorbeeld een herenbandplooibroek zelf produceren omdat deze goed in de smaak valt bij diverse van onze klanten. En we verkopen handmade artikelen uit Nieuw-Zeeland”.

De kracht van één specialisme
HoT LT 4 klein
Erik en Annemieke geloven in leveranciers die de kracht van één specialisme handhaven. Mede door hun vakkennis weten ze klanten vanuit heel Nederland naar zich toe te trekken. Het valt op dat veel klanten weer terugkomen naar Gorssel omdat ze verknocht zijn geraakt aan de merken, de huiselijke sfeer en de werkwijze van House of Tweeds. En de komst van Museum MORE en Loetje naar Gorssel heeft de gang naar dit dorp nog aantrekkelijker gemaakt.
In de loop van de jaren wisselt House of Tweeds nog wel eens van merken. Het komt voor dat een merk wil verjongen maar daardoor niet meer aan de wensen van de klantenkring van House of Tweeds voldoet. Of dat merken ophouden te bestaan en daar moet dan een alternatief voor worden gevonden. Zodoende zijn Annemiek en Erik altijd aan het uitzoeken welk genre het beste bij hun winkel past.
HoT LT 5 kleinZo verkopen ze voor mannen het kledingmerk Gran Sasso, Italiaanse handgemaakte mode vervaardigd uit natuurlijke garens. En daarnaast onder andere nog exclusieve herenconfectie van Eduard Dressler, leverancier uit Duitsland.

Exclusiviteit
Bijzonder is ook dat House of Tweeds voor mannen een uitgebreide collectie van Laack ‘made to measure shirts biedt. Een persoonlijk shirt met keuze uit exclusieve stoffen, boorden en manchetmodellen, af te maken met een eigen monogram. Al deze exclusiviteit onder één dak, het is zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen.

Themazondagen
Tijdens koopzondagen en speciale evenementen op zondagen door het jaar heen is House of Tweeds geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Raadpleeg daarvoor de website van House of Tweeds of de Agenda op Gorssel.nl.
Erik, Annemiek en Antien verwelkomen u graag bij House Of Tweeds!

House of Tweeds
Hoofdstraat 36 C, 7213 CX Gorssel
Tel.: 0575-490477
Website


Gorssel.nl
2 maart 2018

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends