Wanneer:
woensdag 21 januari 2015
Waar:
‘t Trefpunt

Omschrijving

In de Gelderse Poort wordt sinds 25 jaar gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe natuur in de uiterwaarden van Rijn en Waal. Hier, aan de top van de Nederlandse delta, is het landschap op veel plekken radicaal veranderd. Landbouw maakte plaats voor natuur waar de rivier, planten en dieren hun gang mogen gaan.

TuinclubGelderschePoortDe ontwikkeling van maar liefst 3.000 hectare nieuwe uiterwaardennatuur in iets meer dan 20 jaar tijd maakt de Gelderse Poort uniek in Nederland. Natuurontwikkeling gaat er hand in hand met economische en maatschappelijke ontwikkelingen, zoals hoogwaterbescherming en duurzame delfstofwinning. En dankzij de nieuwe natuur is het aantal toeristen in de Gelderse Poort flink toegenomen. Met alle positieve gevolgen voor bedrijven en gemeenten.
De terugkeer in de Gelderse Poort van natuurlijke processen zoals erosie, sedimentatie en natuurlijke begrazing schudt de natuur wakker. De uiterwaarden, voorheen bestaand uit boerenweilanden en akkers, zijn omgetoverd tot bloemrijke graslanden, moerassen, ruigtes, struwelen en bossen waar grote kuddes runderen en paarden doorheen trekken. Het natuurherstel gaat hier razendsnel, dat blijkt telkens weer als dieren en planten spontaan terugkeren.

Wat het precies oplevert voor de natuur en de bezoekers van het gebied, laat Twan Teunissen zien op 21 januari 2015 in 't Trefpunt voor een lezing van de Tuinclub Gorssel.
Twan Teunissen is medewerker van ARK Natuurontwikkeling en presentator van BuitenGewoon, het natuurprogramma van Omroep Gelderland.

Aanvang lezing 20.00 uur en duurt tot ca. 22.00 uur.
Zaal open om 19:30 uur.
Niet leden zijn ook welkom. Voor hen geldt een entree van € 3,50

Informatie: Ruud Venema, tel. 0575-518221, e-mail .

Locatie:
‘t Trefpunt


Locatie

‘t Trefpunt
Locatie:
‘t Trefpunt

Omschrijving

Sport en Cultureel Centrum 't Trefpunt
Molenweg 53-55, 7213 XD Gorssel
Website
Locatie op Google Maps

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail