Wanneer:
zondag 25 januari 2015
Waar:
Gorsselse Heide

Omschrijving

Op zondag 25 januari (start 14.00 uur) organiseert de Marke Gorsselse Heide samen met het IVN een excursie waarin uitleg wordt gegeven over de voortgang van de werkzaamheden op de Gorsselse Heide.

HeideAfgelplagdeGrondKLAfgeplagde grond, onderdeel van het natuurherstelplan van de Gorsselse HeideVorig jaar juli is gestart met de uitvoering van het natuurherstelplan van de Gorsselse Heide. Hiermee werkt Marke Gorsselse Heide aan terugkeer van de natte heide.
Van oorsprong is de Gorsselse Heide een nat heidegebied met een unieke flora en fauna in Nederland. Deze natuur dreigt te verdwijnen door de verdroging.
Op de heide is hard gewerkt om hemelwater langer vast te kunnen houden en de oorspronkelijke biodiversiteit te herstellen. Vanaf juli zijn bomen gekapt, gaten gedicht en watergangen verondiept. Ook wordt de houtopslag in venoevers verwijderd om verzuring tegen te gaan. De werkzaamheden nemen naar verwachting twee jaar in beslag, omdat er alleen wordt gewerkt buiten het broedseizoen van de vogels en als het weer het toelaat.

Tijdens de excursie krijgt u van natuurgidsen informatie over het hoe en waarom van de werkzaamheden op de Gorsselse Heide.
Het startpunt is bij de ingang van de hei aan de Elzerdijk te Eefde, tegenover de kartbaan. De excursie duurt ca. twee uur. Het is nat op de hei; denk aan geschikt schoeisel. Honden kunnen helaas niet mee.
Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Informatie over de excursie is verkrijgbaar via tel. 0575-492369.

Meer informatie: www.markegorsselseheide.nl , www.ivn.nl/zutphen 

 

Locatie:
Gorsselse Heide


Locatie

Gorsselse Heide
Locatie:
Gorsselse Heide

Omschrijving

De Gorsselse Heide is een mooi natuurgebied tussen
Gorssel, Eefde en Harfsen.
Het is vrij toegankelijk en er worden excursies gehouden.
Meer over de Heide in de rubriek Erop uit 

  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail