Wanneer:
donderdag 10 maart 2016
Waar:
Kerk

Omschrijving

FlyerMantelmarkt1Op donderdag 10 maart 2016 organiseert GorsselSamSam samen met de Protestantse Kerk Gorssel/Epse en de Stichting Welzijn Lochem een informatiemarkt voor mantelzorgers en vrijwilligers.

Mantelzorgers of vrijwilligers zetten zich voor de medemens. Dat kan door een hand uit te steken naar de buren wanneer het even niet goed gaat. Of door vrijwillig een taak op zich te nemen in de gemeenschap. Of zelfs door echt mantelzorger te willen zijn voor de zieke of hulpbehoevende medemens. Het zijn moedige en flinke mensen die hun steentje bij willen dragen om de samenleving voor iedereen leefbaar en prettig te houden. Maar er zit ook een schaduwkant aan hun inspanningen. Ze raken regelmatig overbelast, ze komen problemen tegen waar ze geen oplossing voor hebben en ze lopen soms rond met vragen waarvan ze niet weten waar ze die neer moeten leggen.
Voor al die mensen organiseert GorsselSamSam samen met de Protestantse Kerk en de Stichting Welzijn Lochem een informatiemarkt, waar instructieve presentaties gegeven worden over praktische problemen en waar in talloze kraampjes zorgaanbieders en professionele hulpverleners klaar staan om vragen te beantwoorden en informatie te verschaffen.
FlyerMantelmarkt2Er wordt ook aandacht besteed aan de problemen die mantelzorgers en vrijwilligers tegenkomen. Zij krijgen de gelegenheid om hun hart eens uit te storten, hun verhaal te vertellen en met elkaar van gedachten te wisselen.
Er is koffie en koek, er wordt tussendoor een leuke voorstelling gegeven, er komt een hapje langs. Het wordt een middag waarop mantelzorgers en vrijwilligers in het zonnetje gezet worden en waar tevens aan alle bezoekers de gelegenheid wordt geboden om kennis te nemen van wat Gorssel en omgeving te bieden heeft.

De markt wordt gehouden in de protestantse kerk te Gorssel, van 14.00 - 16.30 uur. Ook de inwoners van Gorssel en omliggende dorpen zijn van harte welkom. 

 

 

 

 

Locatie:
Kerk


Locatie

Kerk
Locatie:
Kerk

Omschrijving

Protestantse kerk
Hoofdstraat 27, 7213 CN Gorssel

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail