Wanneer:
zondag 6 maart 2016
Waar:
Kerk

Omschrijving

Canticumposter Op zondagmiddag 6 maart 2016 voert Canticum in de protestantse kerk aan de Hoofdstraat in Gorssel het Stabat Mater van de Italiaanse componist Bononcini uit. Ook werken van leden van de familie Bach staan op het programma.

Veel componisten, waaronder Pergolesi, Dvoràk en Scarlatti, hebben een Stabat Mater (het verdriet van Maria bij het kruis van haar zoon Jezus Christus) gecomponeerd. De Italiaanse componist Antonio Maria Bononcini (1677-1726), een tijdgenoot van Bach, voltooide zijn Stabat Mater vermoedelijk rond 1721. In de uitvoering van Canticum worden de solopartijen vertolkt door de professionele zangers Ivette van Laar (sopraan), Minou Tuijp (alt) en Jaap Roos (bas). De begeleiding is in handen van het Projectorkest Twente.
Voorafgaand aan het Stabat Mater brengt Canticum werken van de leden van de familie Bach en van Moritz Hauptmann, zowel a capella als met medewerking van solisten en orkest. Het geheel staat onder leiding van Paulien Roos.

Het concert begint om 15.00 uur in de protestantse kerk,  Hoofdstraat 27 in Gorssel.?Kaarten à € 12,- (tot 18 jaar gratis) zijn verkrijgbaar bij de leden van Canticum of aan de kerk.?


Lees meer over het concert in het artikel van 21 februari 2016 op Gorssel.nl

 

 

 

Locatie:
Kerk


Locatie

Kerk
Locatie:
Kerk

Omschrijving

Protestantse kerk
Hoofdstraat 27, 7213 CN Gorssel

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail