Wanneer:
zondag 8 januari 2017
Waar:
‘t Trefpunt

Omschrijving

SchermenTrefpuntJan20155KLDe Deventer Schermvereniging houdt zondag 8 januari een internationaal schermtoernooi. Er komen veel schermers uit heel Nederland, maar ook uit Duitsland, België en zelfs Schotland in de leeftijd van 18 tot 70+ naar ’t Trefpunt in Gorssel.

Onder de naam Ferrum Vetum, Latijn voor oud ijzer, worden jaarlijks vijf schermcompetities georganiseerd. Tijdens de wschermen1edstrijden in ’t Trefpunt worden de jaarprijzen uitgereikt. Daarbij wordt onderscheid gemaakt naar dames en heren, leeftijdsklasse en natuurlijk naar de drie wapens; floret, sabel en degen.

De schermsport is voor jong en oud. Er zullen schermpartijen te zien zijn waarbij 60+ niet onderdoet voor de jongere garde. De Deventer Schermvereniging (DSV) is zondag 8 januari niet alleen gastheer, ook strijden zijn op de rie wapens mee; floret, sabel en degen.

Het evenement in SC ’t Trefpunt in Gorssel is vrij toegankelijk voor het publiek en is zeker een bezoekje waard. Je kunt dan genieten van een gemoedelijke sfeer met indrukwekkende schermpartijen. Vrijwilligers van de DSV zijn aanwezig om belangstellenden te informeren over de schermsport. Tussen 11.00 en 13.00 of van 14.00 tot 15.30 uur zijn de beste tijden om te kijken.

Tussen de middag worden de winnaars van 2016 bekend gemaakt. Daarbij worden prijzen uitgereikt voor de verschillende wapens en de verschillende leeftijdscategorieën.

www.deventerschermvereniging.nl 
Meer foto's  

 

Locatie:
‘t Trefpunt


Locatie

‘t Trefpunt
Locatie:
‘t Trefpunt

Omschrijving

Sport en Cultureel Centrum 't Trefpunt
Molenweg 53-55, 7213 XD Gorssel
Website
Locatie op Google Maps

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail