Wanneer:
donderdag 16 maart 2017
Waar:
‘t Trefpunt

Omschrijving

Lezing voor leden en niet-leden van Tuinclub Gorssel door Martje van den Bosch. 'De beleving van kleur in de tuin'.

tuinMaartEen tuin is bij uitstek een plek om te genieten en rust te vinden, maar ook een plek die nieuwe energie geeft. Hoe we een tuin waarderen en de kleuren erin ervaren wordt mede bepaald door wat we mooi vinden. Iedereen beleeft kleur anders, dat zegt iets over de persoon en het zegt iets over de kleur. Factoren die daar een rol in spelen, komen aan de orde, evenals de eigenschappen en effecten van kleuren. De beleving van kleur in de tuin helpt om je eigen beleving van kleur en kleurvoorkeur te begrijpen. Maar het is ook een heel praktisch verhaal, met veel aandacht voor beplanting. Niet alleen éénjarige en vaste planten, maar ook bollen, rozen en bomen komen aan bod.
Behalve een beschrijving hoor je handige tips voor de verzorging en doe je ideeën op om in je eigen tuin aan de slag te gaan. De presentatie wordt ondersteund door prachtige foto’s in power-point.
Martje van den Bosch studeerde filosofie en was jarenlang docent aan onder andere Avans Hogeschool. Sinds 2006 is zij fulltime met tuinen bezig: zij schrijft er over, ontwerpt voor anderen en zij werkt in de Tuinen in Demen, die zij met haar man heeft ontworpen en aangelegd. De tuin hebben leden van de Tuinclub nog niet zolang geleden bezocht.
De presentatie is opgebouwd uit twee delen van ongeveer 3 kwartier.
Martje heeft haar kennis en ervaring neergelegd in het boek ‘De beleving van kleur in de tuin’. Het boek is verkrijgbaar tijdens de pauze en na afloop van de presentatie.

Donderdag 16 maart 2017
Aanvang lezing 20.00 uur en deze zal duren tot ca. 22.00 uur.
Zaal open 19.30 uur. 

Informatie: Ruud Venema, tel. 0575-518221, e-mail .

  

Locatie:
‘t Trefpunt


Locatie

‘t Trefpunt
Locatie:
‘t Trefpunt

Omschrijving

Sport en Cultureel Centrum 't Trefpunt
Molenweg 53-55, 7213 XD Gorssel
Website
Locatie op Google Maps

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail