Wanneer:
woensdag 11 januari 2017
Waar:
Kerk

Omschrijving

In de kerk is een bijzondere filmvertoning in aanwezigheid van de regisseur. De Braziliaanse reizende bioscoop toont de documentaire 'De Zee van pelgrim Antonio'.

PelgrimAntonio-Poster-met-tekstDe Zee van pelgrim Antonio vertelt de bewogen geschiedenis van Canudos, een verdronken stad in het binnenland van Noordoost-Brazilië. Ooit was deze plek wereldnieuws als utopische vrijstaat van opgejaagde indianen en gevluchte slaven in een woeste, afgelegen streek die berucht is om zijn jarenlange droogten. Hun stad werd driemaal van de aardbodem weggevaagd maar weigert nog altijd te verdwijnen. De film gaat op zoek naar de mensen en dromen van Canudos. Naar de droogte en het water, naar de hoop en de heimwee. En naar de wortels van hun diep doorleefde vertrouwen, dat meedeint op de muziek en het trage ritme van de tijd in de meedogenloze Sertão.

Voor de distributie van De Zee van pelgrim Antonio besloten de filmmakers het begrip 'bioscoop' terug te brengen tot zijn pure essentie. Hij wordt door de makers zelf vertoond, met een reizende bioscoop, overal waar mensen hem willen zien. Iedereen die wil kan een vertoning opzetten. Daarvoor zijn maar twee dingen nodig: een groep mensen en een witte muur. De regisseur is aanwezig en brengt volop tijd mee voor vragen en napraten.

De film is Portugees gesproken met Nederlandse ondertitels.
Duur incl. inleiding en nagesprek: 2 uur 20 min.

www.antoniofilm.com 

Woensdag 11 januari, 19:30 uur.
Protestantse Kerk, Hoofdstraat 27, Gorssel
Entree: geef wat het je waard was.

 

Trailer 'De zee van pelgrim Antonio':  

  

  

Locatie:
Kerk


Locatie

Kerk
Locatie:
Kerk

Omschrijving

Protestantse kerk
Hoofdstraat 27, 7213 CN Gorssel

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail