Wanneer:
donderdag 6 april 2017
Waar:
Bibliotheek

Omschrijving

GruttoboekIn 2015 werd de grutto uitgeroepen tot Vogel des Vaderlands. Albert Beintema houdt een lezing over deze prachtige weidevogel. Op donderdagavond 6 april zijn natuurliefhebbers, vogelaars en andere geïnteresseerden van harte welkom in de Bibliotheek Gorssel.

Bioloog en ecoloog Beintema schreef een gedetailleerde biografie over de grutto, die eind vorig jaar verscheen bij Atlas Contact. Voor dit boek ontving hij de Jan Wolkers Prijs 2016 voor het beste Nederlandse natuurboek. Hij beschrijft hoe grutto’s hun jongen grootbrengen en hoe ze op spectaculaire wijze naar Afrika trekken. Hij laat zien hoe bijzonder deze vogel is en hoe belangrijk hij is als symbool voor de natuur en het cultureel erfgoed. Helaas gaat het niet zo goed met hem; het boerenland is zodanig veranderd dat grutto's daar niet meer kunnen leven. In veertig jaar tijd is twee derde van de grutto's uit Nederland verdwenen.

De lezing door Beintema vindt plaats in de Bibliotheek Gorssel, Hoofdstraat 45, tel. 0575-492045, van 19.30 tot 21.30 uur.  Kaarten à € 7,50 zijn ter plekke te koop. Reserveren wordt aanbevolen, gezien de verwachte belangstelling en om teleurstelling te voorkomen.

 

 

 

 

Locatie:
Bibliotheek


Locatie

Bibliotheek
Locatie:
Bibliotheek

Omschrijving

De Bibliotheek in Gorssel is gevestigd in Den Oldenhof en
is onderdeel van Graafschap Bibliotheken.
Hoofdstraat 45 B001, 7213 CR Gorssel
Website Graafschap Bibliotheken - pagina Gorssel

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail