Wanneer:
dinsdag 6 juni 2017
Waar:
De Borkel

Omschrijving

Visser Carolijn  foto Annaleen LouwesSchrijfster Carolijn Visser (foto Annaleen Louwes)Dinsdag 6 juni 2017 is schrijfster Carolijn Visser te gast bij De Borkel in Gorssel. Zij houdt om 14.30 uur een lezing over haar boek ‘Selma’. Iedereen is welkom!

Carolijn Visser vertelt hoe zij het leven reconstrueerde van Selma Vos. Selma Vos is de enige Nederlander die in China woonde ten tijde van Laat Honderd Bloemen Bloeien, de Grote Sprong Voorwaarts en de Culturele Revolutie. Selma en haar gezin werden slachtoffer van de grootse idealen van de maoïstische heilstaat. De Joodse Selma groeide op in IJmuiden en wist tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de nazi’s te ontkomen. Tijdens haar studie in Cambridge ontmoette ze Chang Tsao, de man van haar leven. Na de geboorte van hun kinderen Dop en Greta bouwden ze een bestaan op in het China van Mao.

Carolijn Visser vertrok op haar 25e voor een half jaar naar Japan, Taiwan, Hongkong en stak als een van eersten de potdichte grens met China over en was daar ooggetuige van de ravage die de Culturele Revolutie van leider Mao in het land had aangericht. Ze sprak leraren en studenten, kinderen van partijleiders en sjacheraars. Ze schreef over haar ontmoetingen en die verhalen werden een boek. Sindsdien is ze reisschrijver van inmiddels 25 boeken.

De organisatie van de lezing is in handen van Sutfene en Fit-Art NL.
In de voorverkoop zijn voor € 5 entreekaarten te koop bij kantoorboekhandel Bechtle in Gorssel, de bibliotheek in Gorssel en in het restaurant van De Borkel. Aan de zaal kosten de kaarten € 7,50.
Voor meer informatie kunt u terecht bij Wilma van Gerrevink van Team Activiteiten & Welzijn De Borkel: tel. 06-12970642 of .

 

 

 

 

 

Locatie:
De Borkel


Locatie

De Borkel
Locatie:
De Borkel

Omschrijving

Wijkontmoetingscentrum De Borkel
Hoofdstraat 61a, 7213 CS Gorssel 
Tel. 0575-594444
Website

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail