Zwoele zomernachten, een muzikale nacht met vier eigenzinnige componisten
Wanneer:
zaterdag 9 september 2017
Waar:
Kapel op 't Rijsselt

Omschrijving

“Van middernacht tot zomernacht; van extase na een nachtelijke vrijpartij tot de nacht op een kerkhof bij het graf van een geliefde.” Frank Fahner (piano) en Ellen Pieterse (mezzosopraan) nodigen u uit voor een muzikale nacht met vier eigenzinnige componisten: Alma Mahler, Gustav Mahler, Henri Duparc en Hector Berlioz.

RijsseltGastFahnerPieterseAlma Mahler was een fantastisch componist erkende haar beroemde echtgenoot Gustav Mahler op zijn sterfbed. Na Gustav’s dood bleek ze zo kritisch dat ze veel van haar composities vernietigde.
Gustav Mahler haalde zijn inspiratie niet zoals Alma uit het sociale leven, maar uit de stilte die hij in de natuur vond. In de vijf beroemde ‘Rückert Lieder’ horen we het meesterschap van Gustav Mahler. Als geen ander heeft hij de emotionele kleuren van gedichten van de Duitse dichter Friedrich Rückerts in muziek gevat.
Ellen en Frank brengen vier liederen van Henri Duparc. Ze nemen u mee naar Amsterdam. Duparc heeft de grachten op een grandioze manier geschilderd, waardoor het lijkt alsof het om de mooiste stad van de wereld gaat. Hij heeft de stad nooit gezien!
Hector Berlioz schopte iedereen als criticus tegen de schenen. Zijn eigengereidheid ging samen met een onstuimig gevoelsleven en een grenzeloze fantasie. Toen hij de cyclus ‘Les Nuits d’été’ schreef leed hij hevig. Zijn huwelijk was mislukt.

Dit optreden is een voorstelling in het kader van 'Gastvrij Podium' van Kapel op ’t Rijsselt, maar valt inhoudelijk buiten de eigen organisatie en het abonnement van ’t Rijsselt.

Zwoele Zomernachten
Zaterdag 9 september, aanvang 20.00 uur
Entree € 15,- t/m 18 jaar € 7,50
Reserveren via

 

  

Locatie:
Kapel op 't Rijsselt


Locatie

Kapel op 't Rijsselt
Locatie:
Kapel op 't Rijsselt

Omschrijving

Kapel op 't Rijsselt, Mettrayweg 25, 7211 LC Eefde
’t Rijsselt biedt een zelfstandig podium voor muziek en
theater, met een overwegend klassieke programmering
en andere muziekstijlen als jazz en wereldmuziek.

Website
Locatie op Google Maps

  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail