Ernst Daniël Smid en the Four Baritones in Kapel op 't Rijsselt
Wanneer:
zondag 15 oktober 2017
Waar:
Kapel op 't Rijsselt

Omschrijving

Het muziekseizoen van Kapel op 't Rijsselt wordt zondag 25 oktober geopend met Ernst Daniël Smid en the Four Baritones met het programma Circles. 

Circles
ErnstDS Baritons_Karin_van_der_MeulVijf baritons, elk op een ander punt van hun carrière, vragen zich af: waar staan we en waar willen we naar toe? Of blijven we in een kringetje ronddraaien? Muziek uit de tweede helft van de 20e eeuw. Bariton Ernst Daniël Smid zingt repertoire uit de kleinkunst en het theater en natuurlijk de mooiste melodieën uit musical, opera en operette. Er komt van alles voorbij: pareltjes uit de Nederlandse kleinkunst met prachtige en ontroerende teksten van o.a. Jules de Korte en muziek van Harrie Bannink en Michel Legrand, bekende melodieën uit de opera, de operette en de musical, Bach, Purcell en nog veel meer...
Een concert vol nostalgie, een feest van herkenning.

Ernst Daniël Smid wordt wel Nederlands kleurrijkste zanger genoemd. Hij vertolkte grote operarollen van Carnegie Hall tot De Nederlandse Opera en schitterde in musicals als Les Misérables en The Sound of Music. In 1992 bracht hij zijn eerste CD uit met Nederlandstalige chansons waarvoor hij de Zilveren Harp ontving. Als TV-presentator maakte hij naam met meerdere populaire muziekprogramma’s.

The Four Baritones is een uniek saxofoonkwartet bestaande uit vier prominente baritonsaxofo-nisten uit de klassieke muziek en de jazz: Tini Thomsen, Ties Mellema, Niels Bijl en Jan Menu.
Door de jaren heen zijn er verschillende beroemde baritonsax-spelers uitgenodigd deel uit te maken van de steeds veranderende line-up van het ensemble. De baritonsax is de meest flexibele van alle saxofoons, bariton Ernst Daniël Smid voelt zich daar uitstekend bij thuis!
  

Zondag 15 oktober 2017, aanvang: 11.30 uur
Entree € 17,50 per persoon; jongeren t/m 18 jaar gratis (wel reserveren).

Reserveren (kosteloos) wordt aanbevolen, per e-mail   tel 0575-570521 of vanaf de website 

 

 

  

Locatie:
Kapel op 't Rijsselt


Locatie

Kapel op 't Rijsselt
Locatie:
Kapel op 't Rijsselt

Omschrijving

Kapel op 't Rijsselt, Mettrayweg 25, 7211 LC Eefde
’t Rijsselt biedt een zelfstandig podium voor muziek en
theater, met een overwegend klassieke programmering
en andere muziekstijlen als jazz en wereldmuziek.

Website
Locatie op Google Maps

  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail