Lange titel:
Internationaal schermtoernooi 'Ferrum Vetum'

Wanneer:
zondag 14 januari 2018
Waar:
‘t Trefpunt

Omschrijving

SchermenTrefpuntJan20155KLDe Deventer Schermvereniging is zondag 14 januari gastheer van een internationaal schermtoernooi. Er komen zo'n 80 schermers uit heel Nederland, maar ook uit Duitsland, en België in de leeftijd van 18 tot 70+ naar ’t Trefpunt in Gorssel.

Onder de naam Ferrum Vetum, Latijn voor oud ijzer, worden jaarlijks vijf schermcompetities georganiseerd. Tijdens de wschermen1edstrijden in ’t Trefpunt worden de jaarprijzen uitgereikt. Daarbij wordt onderscheid gemaakt naar dames en heren, leeftijdsklasse en natuurlijk naar de drie wapens; floret, sabel en degen.

De schermsport is voor jong en oud. Er zullen schermpartijen te zien zijn waarbij 60+ niet onderdoet voor de jongere garde. De Deventer Schermvereniging (DSV) is zondag 8 januari niet alleen gastheer, ook strijden zijn op de rie wapens mee; floret, sabel en degen.

Het evenement in ’t Trefpunt in Gorssel is vrij toegankelijk voor het publiek en is zeker een bezoekje waard. Je kunt dan genieten van een gemoedelijke sfeer met indrukwekkende schermpartijen. Vrijwilligers van de DSV zijn aanwezig om belangstellenden te informeren over de schermsport. Tussen 11.00 en 13.00 of van 14.00 tot 15.30 uur zijn de beste tijden om te kijken.

 

www.deventerschermvereniging.nl 

 

Locatie:
‘t Trefpunt


Locatie

‘t Trefpunt
Locatie:
‘t Trefpunt

Omschrijving

Sport en Cultureel Centrum 't Trefpunt
Molenweg 53-55, 7213 XD Gorssel
Website
Locatie op Google Maps

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail