Lange titel:
Dorpsbijeenkomst voor het Dorpsplan Gorssel 2018-2022

Wanneer:
dinsdag 20 februari 2018
Waar:
De Borkel

Omschrijving

Dop Flyer 20 febrDe leden van de kerngroep van het DorpsOntwikkelingsPlan 2018-2022 (kortweg: DOP) heten u van harte welkom in De Borkel op 20 februari 2018 tussen 20.00 en 22.00 uur!
De kerngroepleden en leden van de verschillen themagroepen zijn aanwezig om het gesprek met u aan te gaan over het nieuwe Dorpsontwikkelingsplan 2018-2022 e.v..
Er zijn thema-hoeken ingericht. Aan de wand hangen posters met de boodschappen die zijn opgehaald bij dorpsgenoten en hun organisaties. U kunt daarop reageren en uw eigen voorstellen toevoegen.

De thema’s zijn:

  • Wonen en Leven
  • Accommodaties en Onderwijs
  • Zorg, Welzijn en Gezondheid
  • Recreatie en Toerisme, Sport en Cultuur
  • Natuur en Landschap
  • Verkeer en Mobiliteit
  • Economie, Bedrijvigheid en Landbouw

Ook de thema’s duurzaamheid en veiligheid komen aan bod
Een overzicht van alle opgehaalde ‘boodschappen’ kunt u downloaden.

Wat kan beter in Gorssel?
Er gaat heel veel goed in Gorssel. Dorpsgenoten laten weten dat ze de sfeer en de voorzieningen in het dorp en de mogelijkheden tot actie en ontspanning in de omgeving bijzonder waarderen. Behoud van het landelijke karakter met een soms stadse allure is voor velen van doorslaggevende betekenis. Maar betekent dat nu dat er geen woningen meer in Gorssel moeten worden bijgebouwd? Alleen voor Gorssel zelf of ook voor mensen van buiten? Om maatschappelijke voorzieningen in stand te kunnen houden?
Is een multifunctionele accommodatie voor onderwijs, sport en ontmoeting de beste oplossing voor ons dorp? Of moeten de nodige aanpassingen bij voorkeur op de huidige plekken worden gerealiseerd?

dop logo325

Duidelijk is dat er wel wat beter kan: het parkeren in het centrum en het verkeer op de in- en uitvalswegen is een terugkerende aanleiding voor verbetervoorstellen. Kortom, genoeg om een stevige boom over op te zetten. En vooral ook de vraag te beantwoorden: wie werkt mee om de voorstellen te realiseren?

De resultaten van de gesprekken worden in het definitieve Dorpsplan 2018-2022 verwerkt. Het nieuwe dorpsplan wordt komende maanden geschreven en is naar verwachting klaar in de loop van mei 2018. En daarna is er werk aan de winkel!
De concrete uitwerking van de voorstellen in het dorpsplan is de komende jaren aan actieve dorpsgenoten, lokale en regionale organisaties en de dorpsraad. En waar nodig met medewerking van de gemeente of externe partijen.

Hier vindt u een overzicht (PDF) van al die boodschappen, per thema gegroepeerd.
Wilt u nu al vast reageren op het overzicht? Graag.

Laat weten wat u vindt
U kunt ook al vooraf aan de bijeenkomst uw ideeen voor het Dorpsplan kenbaar maken. Dat kan:

  

 

Locatie:
De Borkel


Locatie

De Borkel
Locatie:
De Borkel

Omschrijving

Wijkontmoetingscentrum De Borkel
Hoofdstraat 61a, 7213 CS Gorssel 
Tel. 0575-594444
Website

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail