Lange titel:
Film in De Borkel: De hel van ‘63

Wanneer:
zondag 28 januari 2018
Waar:
De Borkel

Omschrijving

Film63Op zondag 28 januari om 14.30 uur organiseert ‘Samen voor Gorssel’ in samenwerking met Stichting Sutfene een filmmiddag in de activiteitenruimte van De Borkel. Vertoond wordt de film ‘De hel van ‘63’ (Steven de Jong, 2009), over de barre Elfstedentocht van 1963.

De hel van ’63: ondanks het barre weer besluit het bestuur van het Friese Elfstedencomité, onder druk van de media, met de kleinst mogelijke meerderheid van stemmen, dat de Elfstedentocht doorgaat. Tussen de duizenden die aan de start verschijnen bevinden zich soldaat Henk, boerenzoon Sjoerd, arbeider Kees en verpleegkundige Annemiek. Alle vier hebben zo hun reden om deze tocht der tochten te rijden. Door de dramatische en heroïsche gebeurtenissen zal deze Elfstedentocht, ook voor Henk, Sjoerd, Kees en Annemiek, als een van de meest legendarische de geschiedenis ingaan.

Bewoners van De Borkel en buurtbewoners zijn van harte welkom. Er wordt deze middag geen entree gevraagd, maar een vrije gift is welkom om de kosten te dekken.
Voor informatie kunt u bellen met Activiteiten & Welzijn De Borkel, Wilma van Gerrevink, tel. 06-12970642.

 

 

 

 

 

 

Locatie:
De Borkel


Locatie

De Borkel
Locatie:
De Borkel

Omschrijving

Wijkontmoetingscentrum De Borkel
Hoofdstraat 61a, 7213 CS Gorssel 
Tel. 0575-594444
Website

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail