Lange titel:
Museum MORE

Wanneer:
maandag 1 januari 2018 t/m zaterdag 1 januari 2050

Omschrijving

Geopend:   Dinsdag t/m zondag, van 10.00 tot 17.00 uur
Adres:        Hoofdstraat 28, 7213 CW Gorssel

  

MORE Hans van Heeswijk Architects photo Luuk Kramer 425x163pxMuseum MORE is gevestigd in hartje GorsselMidden in de sfeervolle dorpskern van Gorssel bevindt zich het grootste museum voor Neder­lands Modern Realisme, Museum MORE. Er zijn werken te zien van toon­aangevende Neder­landse kunstenaars van de afgelopen 100 jaar. Het museum is gevestigd in het voormalige gemeente­huis aan de Hoofdstraat 28 (hoek Joppelaan) in Gorssel.
 

Charley Toorop280pxCharley Toorop, zelfportret met bontkraag

Topwerken
Museum MORE heeft de grootste collectie van magisch-realist Carel Willink en daarnaast topwerken van Pyke Koch, Raoul Hynckes, Wim Schuhmacher, Dick Ket, Charley Toorop en Jan Mankes. Verder werk van o.a. Edgar Fernhout, Jan van Tongeren, Johan Mekkink, Johan Ponsioen, Sal Meijer, Ferdinand Erfmann, fotografen Paul Huf en Erwin Olaf en mode-ontwerper Fong Leng. 
 

Exposities
Museum MORE toont voortdurend een selectie van meer dan 100 werken uit de eigen collectie van Neder­landse realisten van de afgelopen 100 jaar. Van Jan Mankes, Charley Toorop, Pyke Koch tot Carel Willink. Daar­naast zijn er door het jaar heen meerdere grote en kleinere exposities. 

  

Huidige exposities: 
  

 • DE BROERS BARRAUD - 4 Zwitserse realisten
  MORE broers Barraud CHFrançois Barraud, La tailleuse de soupe, 1933, particuliere collectie Zwitserland20 jan - 12 mei 2019
  Vier getalenteerde broers in de jaren ’20 en ’30. De Barrauds zijn een goed bewaard geheim van Zwitser­land en zij zijn het waard om ontdekt te worden buiten Zwitser­land, omdat hun schilderijen belangrijke vertegen­woordigers zijn van het Europese realisme uit het inter­bellum. Neder­land kan in 2019 voor het eerst kennis maken met de Barrauds en met tien­tallen van hun imposante figuur­stukken, verstilde stil­levens en indringende portretten, vaak met een raadsel­achtige twist.

  Artikel over deze expositie op Gorssel.nl  
    

 • CombiMeestersKLHet geheim van de meesters: Reconstructies van Johannes Vermeer en Kees van DongenHET GEHEIM VAN DE MEESTER
  27 jan - 19 mei 2019
  Museum MORE toont de ingenieuze reproducties uit de populaire AVROTROS-serie Het Geheim van de Meester. Het zijn 22 recon­structies van top­stukken uit Neder­landse en Belgische musea. Van Het meisje met de parel van Johannes Vermeer, Gezicht op Haarlem van Jacob van Ruisdael, tot Charley Toorops Zelfportret met bont­kraag van Museum MORE zelf. 
   

 

Museum MORE

 • Geopend van dinsdag t/m zondag
  van 10.00 tot 17.00 uur (Ruurlo: 11-17 uur)
 • Hoofdstraat 28, 7213 CW Gorssel
  Tel. 0575-760300
 • Meer over Museum MORE 

 

  

Uitzending van Nederland heeft 't! van RTL4 over Museum MORE:

aa    

   

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail