Lange titel:
Museum MORE

Wanneer:
maandag 1 januari 2018 t/m zaterdag 1 januari 2050

Omschrijving

Museum MORE (Gorssel en kasteel Ruurlo) is i.v.m. de aangescherpte coronamaatregelen tijdelijk gesloten
 

MORE Hans van Heeswijk Architects photo Luuk Kramer 425x163pxMuseum MORE is gevestigd in hartje GorsselMidden in de sfeervolle dorpskern van Gorssel bevindt zich het grootste museum voor Neder­lands Modern Realisme, Museum MORE. Er zijn werken te zien van toon­aangevende Neder­landse kunstenaars van de afgelopen 100 jaar. Het museum is gevestigd in het voormalige gemeente­huis aan de Hoofdstraat 28 (hoek Joppelaan) in Gorssel.
 

Charley Toorop280pxCharley Toorop, zelfportret met bontkraag

Topwerken
Museum MORE heeft de grootste collectie van magisch-realist Carel Willink en daarnaast topwerken van Pyke Koch, Raoul Hynckes, Wim Schuhmacher, Dick Ket, Charley Toorop en Jan Mankes. Verder werk van o.a. Edgar Fernhout, Jan van Tongeren, Johan Mekkink, Johan Ponsioen, Sal Meijer, Ferdinand Erfmann, fotografen Paul Huf en Erwin Olaf en mode-ontwerper Fong Leng. 
 

Eigen collectie en exposities
Museum MORE toont voortdurend een selectie van meer dan 100 werken uit de eigen collectie van Neder­landse realisten van de afgelopen 100 jaar. Onlangs is die eigen selectie gewijzigd en zijn er 25 werken te zien die het museum nooit eerder toonde. Daaronder een ontdekking van een schilderij (afbeelding onderaan deze pagina) van kunstenaar Wim Schuhmacher, bijgenaamd de Meester van het Grijs.

Daar­naast zijn er door het jaar heen meerdere grote en kleinere exposities.

Huidige en verwachte exposities: 
      

 • PykeKoch uitsnede325pxPyke Koch, Portret van Asta Nielson, 1929 (uitsnede, klik voor grote versie)Nieuwe Kaders
  4 okt - 23 mei 2021

  Schilderkunst, fotografie en film 1920-1940.
  De stadsdrukte, de pompende industrie, de mechanische kermis van het moderne bestaan raasde de jaren ‘20 binnen. Met de komst van handzame foto- en film­apparatuur werden kunste­naars verleid met nieuwe ogen te kijken naar de wereld om hen heen. Deze artistieke revolutie, deed sommigen zelfs geloven dat de schilderkunst had afgedaan. Volstrekt overbodig was geworden. In de tentoon­stelling Nieuwe Kaders is echter te zien hoe deze eeuwenoude en piepjonge kunstvormen in Nederland tussen 1920 en 1940 opmerkelijk veel verwantschap vertonen.
    

 • BobRoss Happy PaintingBob Ross - Happy PaintingBob Ross - Happy Painting
  8 nov - 11 april 2021

  Museum MORE zal binnen­kort als eerste museum ter wereld een solo­tentoonstelling wijden aan de nog steeds immens populaire schilder­coach en cult­icoon. Miljoenen mensen hebben vanaf 1983 zijn tv-serie The Joy of Painting gezien waarin Bob telkens binnen 30 hypnotiserende minuten een landschap neerzette. Bob Ross is een prachtig fenomeen in de populaire cultuur.
  De expositie in Museum MORE wordt samen­gesteld in samen­werking met Bob Ross Inc en zal ongeveer 40 highlights uit Bobs tv-oeuvre tonen.

   

 

Museum MORE

 • Gesloten tot medio januari 2021
 • Hoofdstraat 28, 7213 CW Gorssel
  Tel. 0575-760300
 • Meer over Museum MORE 

 

  

Uitzending van Nederland heeft 't! van RTL4 over Museum MORE:

 

Jan Mankes Leliën ca 1910 particuliere collectie zonder lijstJan Mankes - Leliën - ca 1910 - particuliere collectie zonder lijst
Dit schilderijtje van 40 x 35 cm was een kwart eeuw van de radar, maar werd onlangs herontdekt. Het is te zien op de tentoonstelling over Jan Mankes. 

Wim Schuhmacher Gezicht op Corte 1928 collectie Museum MORE 640pxWim Schuhmacher - Gezicht op Corte - 1928
Dit schilderij is onlangs door Marcel Klep aan Museum MORE geschonken. Het werk is nog niet beschreven in standaardwerken maar is onmiskenbaar van Schuhmacher (1894-1986). Het museum heeft de titel aan het schilderij gegeven.

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail