Lange titel:
Voorlezen in de bieb uit ‘Ssst! De tijger slaapt'

Wanneer:
woensdag 24 januari 2018
Waar:
Bibliotheek

Omschrijving

BiebVoorlees2018GR kleinVan 24 januari t/m 3 februari zijn er weer de Nationale Voorleesdagen. Op woensdagmiddag 24 januari is het voorleesfeest in de bieb van Gorssel.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier, want voorlezen is elke dag een feest. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er de Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. En dit is belangrijker dan ooit, nu blijkt dat kinderen steeds minder worden voorgelezen! Zo worden kleintjes immers later grote lezers.
Medewerkers van de Bibliotheek en vrijwilligers van ‘de Buurt Leest Voor’ gaan voorlezen op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en scholen uit het Prentenboek van het Jaar: ‘Ssst! De tijger slaapt’ van Britta Teckentrup.

‘Ssst! Tijger slaapt, en de dieren willen haar niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg… Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen. Daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Blaas je mee, zodat alle dieren veilig aan de overkant komen? Maar niet te veel lawaai maken hoor, want dan wordt de tijger wakker...’

Op woensdag 24 januari vanaf 14.00 uur wordt het verhaal in de Gorsselse bieb voorgelezen, met gezellige liedjes erbij. Kom luisteren, meezingen en een voorleesfeestje vieren. Peuters, kleuters en hun ouders zijn van harte welkom.

 

 

 

Locatie:
Bibliotheek


Locatie

Bibliotheek
Locatie:
Bibliotheek

Omschrijving

De Bibliotheek in Gorssel is gevestigd in Den Oldenhof en
is onderdeel van Graafschap Bibliotheken.
Hoofdstraat 45 B001, 7213 CR Gorssel
Website Graafschap Bibliotheken - pagina Gorssel

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail