Lange titel:
Lezing van schrijver Wim Daniëls

Wanneer:
dinsdag 6 februari 2018
Waar:
De Borkel

Omschrijving

Op dinsdagmiddag 6 februari 14.30 uur is schrijver Wim Daniëls te gast bij De Borkel. Hij zal een lezing geven over zijn boek ‘De lagere school’.

De lagere school
WimDanielsWim Daniëls spreekt over de taal van de jaren vijftig en zestig. Welke woorden en uitdrukkingen waren toen nieuw in de taal en hoe en waarom kwamen ze in het Nederlands terecht? Ook gaat hij in op zijn laatste boek ‘De lagere school’ dat laat zien hoezeer het onderwijs in de afgelopen tientallen jaren is veranderd. De lagere school bestond onder die naam van 1857 tot 1985. Daarna werd het basisschool. Aan de lagere school herinnert onder meer nog: schoolmelk, de schooltandarts, de schoolarts, de catechismusles (op katholieke lagere scholen), de kroontjespen en het bijbehorende verbod om met links te schrijven en nog veel meer. Wim Daniëls laat het zien aan de hand van sprekende voorbeelden. Er is ook volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Ook is er de mogelijkheid om een boek van Wim Daniëls te kopen en te laten signeren.

Informatie
De organisatie is in handen van Sutfene, Fit-Art, Graafschap Bibliotheken en Kantoorboekhandel Bechtle. In de voorverkoop kunt u voor € 6,- entreekaarten kopen bij Bechtle, de bibliotheek in Den Oldenhof en in het restaurant van De Borkel. Aan de zaal kosten de kaarten € 8,50.
Wacht niet te lang want het aantal plaatsen is beperkt.
Voor meer informatie kunt u terecht bij Wilma van Gerrevink van Team Activiteiten & Welzijn De Borkel Sutfene: 06 – 12 97 06 42 of

 

 

Locatie:
De Borkel


Locatie

De Borkel
Locatie:
De Borkel

Omschrijving

Wijkontmoetingscentrum De Borkel
Hoofdstraat 61a, 7213 CS Gorssel 
Tel. 0575-594444
Website

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail