Lange titel:
Gorssels Kunstkring Café

Wanneer:
dinsdag 3 april 2018
Waar:
De Hoek

Omschrijving

Oprichter Gorsselse Kunstkring te gast 

Rie3 kleinRie de Balbian Verster-Bolderhey in haar atelier in JoppeSecretaris GKK Erma Prins: “Maak dat de kat wijs, horen we u denken, na 70 jaar. Toch is het zo. Of liever gezegd het verhaal over de kunstschilder, haar zomerhuis in Joppe en haar initiatief om te komen tot ‘de oprichting van een kunstkring als de Gorsselse als culturele verademing te midden van een wereld van materiële (her)opbouw”, zoals burgemeester T.O. Thate bij de opening in 1950 sprak. We hebben het over Rie de Balbian Verster-Bolderheij (1890-1990).” 

Haar nazaten Jan Frans en Els de Hartog-Bosboom zijn te gast bij het GKKCafé. Leden van de Historische Vereniging De Elf Marken hebben in de laatste editie van Ons Markenboek en in de mei-editie 2016 artikelen van Els kunnen lezen over leven en werken van Rie. Els den Hartog-Bosboom en haar man stelden ook een expositie samen van het werk van Rie Bolderheij in de thuishaven van de Historische Vereniging, het Tramstation aan de Van der Capellenlaan 4 in Gorssel. De expositie is te zien van 3 april tot 1 mei 2018. Ook het staatsieportret van Juliana, dat decennialang in het gemeentehuis van de voormalige gemeente Gorssel hing, is er opnieuw te bewonderen.

Rie2 kleinArchief GKKSpeciaal voor de GKK leden en belangstellende niet-leden is het Tramstation, voorafgaand aan de GKKCafé bijeenkomst op 3 april van 16.00 tot 17.00 uur open, met dank aan het bestuur van De Elf Marken. Iedereen is daarna welkom in De Hoek aan de Joppelaan 5 in Gorssel van 17.00 tot 19.00 uur voor een goed gesprek en een goed glas in goed gezelschap. Introducés zijn welkom. Consumpties zijn voor eigen rekening. Er wordt een kleine vrijwillige bijdrage gevraagd om de gasten te kunnen fêteren.
Consumpties zijn voor eigen rekening. Na de borrel is er de mogelijkheid met elkaar de maaltijd te gebruiken.

 

 

  

Locatie:
De Hoek


Locatie

De Hoek
Locatie:
De Hoek

Omschrijving

Eetcafé De Hoek, Joppelaan 5, 7213 AA Gorssel
Website 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail