Lange titel:
Lezing De Elf Marken: Beeldschoon Deventer

Wanneer:
dinsdag 13 maart 2018
Waar:
Almen

Omschrijving

BeeldschoonDeventer klein

Het jaarlijkse gezamenlijke evenement van het Historisch Genootschap Lochem-Laren-Barchem en de Historische Vereniging “De Elf Marken” Gorssel vindt dit jaar plaats op dinsdag 13 maart 2018 in Almen.

Historicus Henk van Baalen uit Deventer verzorgt een presentatie onder de titel ‘Beeldschoon Deventer’.
Eén van de facetten van Deventer is de verfraaiing van de stad door middel van gevelstenen, snijramen, beeldhouwwerk, uithangborden, siersmeedwerk, muurreclames, reliëfs en vaak op artistieke wijze weergegeven namen op panden. In 1998 verscheen het boek ‘Beeldend Deventer’ waarin Van Baalen al dat schoons beschrijft. Thans blijkt dat er helaas veel fraais verdwenen, maar gelukkig ook bijgekomen is. Het werd tijd voor een nieuwe inventarisatie, waarbij niet alleen de binnenstad, maar ook de buitenwijken met soms verrassend veel ornamentiek in ruime zin, aandacht heeft gekregen in zijn pas verschenen boek ‘Beeldschoon Deventer.’

Henk J. van Baalen, geboren op 1 november 1944 in Deventer, publiceert al vele jaren over de geschiedenis en de cultuur van zijn geboortestad en omgeving. Door zijn vele publicaties over de stad, het geven van stadswandelingen, zijn inzet voor het behoud en gebruik van het Deventers dialect en zijn bestuurlijke inzet voor het behoud van de historie en monumentale omgeving van Deventer is hij met recht een ‘waar ambassadeur van de Keizerlijke Vrije en Gastvrije Hanzestad Deventer’.

De lezing vindt plaats in ‘Ons Huis’, Dorpsstraat 38, 7218 AC in Almen en begint om 20.00 uur. Leden hebben gratis toegang en niet-leden betalen € 5.

Locatie:
Almen


Locatie

Locatie:
Almen

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail