Lange titel:
Wedstrijden met authentieke rijtuigen

Wanneer:
zondag 17 juni 2018
Waar:
Koetsierver. Achter 't Peerd

Omschrijving

 

Zondag 17 juni 2018 organiseert Koetsiersvereniging Achter ’t Peerd voor de vijfde keer een
CIAT wedstrijd. 

AchterPeerd foto Ria en Jan MaathuisFoto Ria en Jan MaathuisEen CIAT is een wedstrijd met authentieke rijtuigen. De wedstrijd bestaat uit drie onderdelen,
te weten:

  • Een presentatie, de deelnemers worden dan door 2 juryleden beoordeeld op o.a. algemene indruk van de aanspanning / paarden, pony’s / tuigen / rijtuig / menner / grooms en passagiers.
  • Een wegtraject van ongeveer 16 kilometer op tijd met daarin opgenomen vijf proeven.
  • Afsluitend een vaardigheidsparcours, dit betreft een parcours waarbij de authentieke rijtuigen tussen kegels moeten doorrijden waarop ballen liggen. Het doel is om in de vastgestelde tijd het parcours te rijden en alle ballen te laten liggen.

Degene met de minste strafpunten verdeeld over alle drie de onderdelen mag zich winnaar noemen.

Vanaf 10.00 uur begint de presentatie. Een half uur na de presentatie start het wegtraject. Het wegtraject wordt ditmaal verreden door de omgeving van Eefde en Joppe. De proeven vinden o.a. plaats bij het Bosrestaurant en Huize Joppe. De eerste aanspanning zal zich rond kwart voor 11 melden voor een proef bij het Bosrestaurant voor de proeven bij Huize Joppe rond half 12. Na Huize Joppe gaat de route verder langs restaurant De Zevensprong waarna gefinisht gaat worden op ons eigen clubterrein aan de Elzerdijk.

Na terugkomst is er een pauze voor de deelnemers op het terrein van de Koetsiersvereniging waarbij de bezoekers de deelnemende aanspanning kunnen aanschouwen en eventueel vragen stellen. Na de pauze wordt de vaardigheid verreden in de middag (start +/- 13.30 uur).

De dag begint om 9.00 uur en is voor iedereen vrij toegankelijk. Kijk voor deelnemerslijst, route en meer informatie op www.achtertpeerd.com 

  

  

Locatie:
Koetsierver. Achter 't Peerd


Locatie

Locatie:
Koetsierver. Achter 't Peerd

Omschrijving

Terreinen van Koetsiervereniging Achter 't Peerd, Elzerdijk, Eefde
(naast de kartbaan, bij de Gorsselse Heide) 
Website van Achter 't Peerd
Locatie op Google Maps

  

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail