Lange titel:
Zes prachtige tuinen zijn drie dagen geopend voor bezoek

Wanneer:
vrijdag 27 juli 2018 t/m zondag 29 juli 2018
Waar:
Gorssel

Omschrijving

Tuinweekend Gorssel
Het Tuinweekend Gorssel viert zijn tweede lustrum en dit jaar is tevens de laatste editie. Voor tuinliefhebbers is dit Tuinweekend dus de laatste gelegenheid om zes tuinen gedurende deze drie dagen gezamenlijk te bezoeken. 

Deelnemende tuinen

Tuinweekend klein’t Hekkert, Domineesteeg 2, Gorssel, Jacques en Tiny Duivenvoorden
Op de voormalige weilanden in de IJsselvallei is sinds 1980 een open landschapstuin aangelegd. In deze tuin worden inheemse planten gecombineerd met soorten die tezamen garanderen dat er het gehele jaar bloei is. 

De Hoefslag, Hoefslag 12, Gorssel, Mieke en Hans Geerlink
Aan de oostkant van het dorp Gorssel ligt verscholen achter de bebouwing aan De Hoefslag en omzoomd met oude bomen een verrassende landschapstuin. De tuin heeft een oppervlakte van ongeveer 3700 m2 en bestaat uit golvende borders langs een slingerend gazon. 

t Kloosterhofke, Zutphenseweg 75, Eefde, Adrie en Alie Kloosterboer
’t Kloosterhofke is een zeer gevarieerde liefhebberstuin van 3.000 m2. Er is een siertuin met weelderige borders op kleur, maar ook een moestuin, kruidentuin en fruittuin. Verder is er een verrassend hoekje met een historisch prieel en een rustgevend lommerrijk zitje met een vijver. 

De Uiterwaard, Hankweg 2, Epse, Ton en Ina Blokvoort
Deze prachtig gelegen tuin van 6.200 m2 in de Uiterwaarden van de IJssel tussen Gorssel en Epse heeft elementen uit de Engelse en de landschappelijke tuin. Er zijn veel vaste plantenborders, bijzondere heesters, een groot gazon met een natuurlijk ogende vijver en diverse kuipplanten. 

De Joppeheuvel, Joppelaan 86, Gorssel, Linda Sanders en Henri Jaartsveld 
Aan de bosrand van Gorssel ligt de tuin van B&B De Joppeheuvel. De tuin is als het ware onttrokken aan het bos en is nu een cultuurtuin van 3800 m2. Omzoomd door hoge bomen zijn diverse borders gecreëerd, met veel vaste planten, vele soorten hosta’s en hortensia’s en diverse struiken. 

In de tuin van Dorth, Bathmenseweg 10, Kring van Dorth, Lily de Boer
In de tuin van Dorth staat ‘De Nieuwe Haar’, een monumentale boerderij uit 1912. Het perceel van bijna één hectare voormalig weiland is in 2013 beplant en bestaat inmiddels uit twee boomgaarden, een wilde (bloemen)wei, een houtsingel, een groenten- en kruidentuin, en een weelderige cottagetuin met vijver en insectenmuur. 

Informatie
De tuinen zijn open van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang € 2,50 per tuin per persoon. Bij alle tuinen is een routebeschrijving naar de andere tuinen aanwezig.

Locatie:
Gorssel


Locatie

Locatie:
Gorssel

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail