Lange titel:
Vlinderexcursie Gorsselse Heide

Wanneer:
zondag 29 juli 2018
Waar:
Gorsselse Heide

Omschrijving

Icarus kleinIcarusblauwtje (Polyommatus Icarus) Foto: WikipediaOp zondag 29 juli is er een excursie op de Gorsselse Heide met als thema ‘Vlinders en hun waardplanten’. De excursie wordt georganiseerd door IVN en Stichting Marke Gorsselse Heide.

Op de Gorsselse Heide worden vlinders geteld. Al vanaf 2015 is er een inventarisatieroute op de heide. Er worden vooral in de zomer veel vlinders gezien en hopelijk zet de trend zich ook in deze maand juli voort. Uitgebreid wordt getoond en verteld waarom er zoveel vlinders op de heide vertoeven. En geïnteresseerden kunnen in deze week  met de Landelijke Tuinvlindertelling. Dat betekent dat je de dagvlinders in je tuin telt en doorgeeft aan de Vlinderstichting. Deze stichting haalt daar veel gegevens uit over de vlinderstand in Nederland. De week is van 27 juli t/m 5 augustus en hoe dat in zijn werk gaat, wordt tijdens de excursie doorgegeven aan degenen die daar belangstelling voor hebben. 
De start is om 14.00 uur aan de Reeverdijk/Elzerdijk en de wandeling zal ongeveer twee uur duren. Meedoen is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Opgave is niet nodig. Honden kunnen niet mee. 
Inlichtingen:

Locatie:
Gorsselse Heide


Locatie

Gorsselse Heide
Locatie:
Gorsselse Heide

Omschrijving

De Gorsselse Heide is een mooi natuurgebied tussen
Gorssel, Eefde en Harfsen.
Het is vrij toegankelijk en er worden excursies gehouden.
Meer over de Heide in de rubriek Erop uit 

  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail