Lange titel:
Lezing Gorsselse Kunstkring: Ossip Zadkine

Wanneer:
maandag 19 november 2018
Waar:
Residentie de Roskam

Omschrijving

Zadkine kleinOssip Zadkine: 'De verwoeste stad'Op maandagavond 19 november 2018 vertelt kunsthistoricus Jaap Nijstad bij de Gorsselse Kunstkring over Ossip Zadkine. 

Zadkine en Nederland, dat is liefde op het eerste gezicht. Niet alleen omdat een van zijn meest beroemde beelden in Rotterdam staat maar ook omdat Zadkine graag in Nederland kwam. Zijn werken vonden een plek in grote Nederlandse particuliere en museale collecties en naast Rotterdam zijn er ook beelden in de openbare ruimte geplaatst in Amsterdam, Apeldoorn en Arnhem. 
Een andere band met de Lage Landen blijkt uit zijn positie als leermeester. Reijers, Wolkers en Tajiri kwamen vanuit Nederland naar zijn atelier in Parijs om les te nemen. Maar bovenal is Zadkine een van de grote vertegenwoordigers van de internationale moderne klassieke beeldhouwkunst. Kunsthistoricus Jaap Nijstad vertelt hoe hij zijn plaats in de kunstgeschiedenis heeft ingenomen naast coryfeeën als Moore, Marini, Hepworth en Lipchitz. 

De lezing begint om 20.00 uur en vindt plaats in Residentie de Roskam (achter Restaurant Loetje, Hoofdstraat 26 te Gorssel). De zaal is open om 19.30 uur. Belangstellende niet-leden zijn welkom en betalen € 10. 

Locatie:
Residentie de Roskam


Locatie

Residentie de Roskam
Locatie:
Residentie de Roskam

Omschrijving

Residentie de Roskam is het zalencomplex van Loetje Gorssel
Eigen ingang aan de zijkant (naast museum)
Hoofdstraat 26, 7213 CW Gorssel
Telefoon: 0575 -760199

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail