Lange titel:
Lezing Gorsselse Kunstkring: ‘Wordt verwacht …’

Wanneer:
donderdag 24 januari 2019
Waar:
Residentie de Roskam

Omschrijving

Museum MoreExpositie van Johan Polet in Museum MORE (foto Musem MORE)

Ynte Alkema laat met zijn lezing getiteld ‘Wordt verwacht’ bij de Gorsselse Kunstkring het publiek op donderdag 24 januari achter de schermen meekijken naar wat er aan een tentoonstelling voorafgaat.
Op het moment dat een tentoonstelling opent en de eerste bezoekers deze bekijken, is voor de organisatoren een spannende tijd voorbij. De bezoeker houdt zich daar uiteraard niet mee bezig. Sterker, deze heeft meestal geen idee hoeveel voorbereiding er nodig is om tot een tentoonstelling te komen. 
Kunst moet zo attractief mogelijk tentoon­gesteld worden. Zo kan het kunstwerk bijvoorbeeld solitair op een podium of wellicht met meer kunstwerken in een vitrine worden geplaatst. Dan volgen de afwegingen; hoe groot, welke vorm, van welk materiaal, welke kleur, waar in de ruimte en hoe uitgelicht? Het proces van het tot stand komen van een museaal project wordt door Ynte uit de doeken gedaan aan de hand van voorbeelden van diverse projecten van verschillende grootte en complexheid.
In 2010 richtte Ynte het ATELIER Alkema op dat vestigingen heeft in Amster­dam en Neede. Het bureau richt zich op tentoonstellings­­ontwerpen en interieur­projecten. Afwisselend is Ynte ontwerper, projectmanager of beide. Gelukkig beschikt ATELIER Alkema over een professioneel netwerk van lichtontwerpers, grafisch vormgevers, kunstenaars, scenaristen en multimedia designers. Zo komt hij tot een totaalconcept.
Onlangs nog heeft het bureau voor Museum MORE de overzichtstentoonstelling verzorgd van het werk van Jan Polet. Zij ontwierpen ook de vitrine en het winkelontwerp voor de vaste presentatie in kasteel Ruurlo. 
Na deze lezing kijkt u bij een tentoonstelling vast naar meer dan de Kunst alleen.

De lezing begint om 20.00 uur en vindt plaats in Residentie de Roskam. De zaal is open om 19.30 uur. Belangstellende niet-leden zijn welkom en betalen € 10. 

Locatie:
Residentie de Roskam


Locatie

Residentie de Roskam
Locatie:
Residentie de Roskam

Omschrijving

Residentie de Roskam is het zalencomplex van Loetje Gorssel
Eigen ingang aan de zijkant (naast museum)
Hoofdstraat 26, 7213 CW Gorssel
Telefoon: 0575 -760199

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail