Lange titel:
Lezing De Elf Marken: Het Oude Loo

Wanneer:
donderdag 15 november 2018
Waar:
Almen

Omschrijving

Loo kleinOp donderdag 15 november 2018 houdt Huub Ummels uit Apeldoorn in ‘Ons Huis’ in Almen een lezing over de bouw- en bewonings­geschiedenis van jachtslot Het Oude Loo.

Huub Ummels is oud beleids­ambtenaar Cultureel Erf­goed van de gemeente Apeldoorn. Hij heeft uitvoerig studie gemaakt van de bouw- en bewonings­geschiedenis van misschien wel het minst bekende kasteel in Gelder­land, Het Oude Loo. Hij is kenner van de Apeldoornse geschiedenis en schreef een groot aantal publicaties over de geschie­denis van de stad op de Veluwe, waaronder ‘Apeldoorn verleden tijd’. 
Het Oude Loo had al een lange Veluws-Gelderse geschiedenis voordat het in 1684 werd gekocht door Willem III, prins van Oranje, stad­houder van Gelderland (en later ook nog koning van Engeland). Voor 1684 werd het kasteel bewoond door Gelderse en Veluwse adel­lijke families. Lange tijd woonden er ook de jager­meesters van de Gelderse hertogen. 
De bouwg­eschiedenis is redelijk bekend, vooral door bouwkundig en archeo­logisch onderzoek dat tussen 1969 en 1974 werd uitgevoerd door de bekende kastelen­deskundige dr. J.G.N. Renaud. 
De lezing vindt plaats in ‘Ons Huis’ aan de Dorpsstraat 37 in Almen. Leden hebben gratis toegang en niet-leden betalen € 5. De deuren gaan om 19.30 uur open en de lezing begint om 20.00 uur.

Locatie:
Almen


Locatie

Locatie:
Almen

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail