Lange titel:
GKK-Café: 'Alleen verlangen telt' - Dick van Welzen

Wanneer:
dinsdag 7 mei 2019
Waar:
De Hoek

Omschrijving

Liefhebbers van kunst en cultuur treffen elkaar in de maanden september tot en met juni elke eerste dinsdag van 17 tot 19 uur in Eetcafé de Hoek voor een goed gesprek, met elkaar en met een inspirerende gast. Dat is deze keer Dick van Welzen, meermaals gelouwerde dichter en tevens schilder uit Gorssel.

Dick van Welzen
DickvanWelzen foto ErmaPrinsDick van Welzen (Foto Erma Prins)In 2013 won Dick van Welzen de Euregio Poëzieprijs 2013 voor zijn gedicht 'Ik zal je dromen'. De jury komt woorden tekort om het winnende te prijzen: "Stilistisch sterk en rijk aan zeggings­kracht, het houdt rekening met het wezen van de taal zelf en de muziek daarvan – het gedicht bezit een grote beeldenrijkdom; niet slechts een enkele strofe blijft de lezer bij, nee, het houdt de aandacht van het begin tot de raadsel­achtige slotregels gevangen…"

In het jaar 2000 verscheen ‘In Balans’, een bundel opstellen van Dick van Welzen waarin hij filosofen uit het heden en een zeer ver verleden aan het woord laat teneinde actuele organisatie­vraagstukken te duiden. De jaren erna kiest hij er voor zijn overpeinzingen in een poëtischer vorm te gieten. Elegante bespiegelingen rond liefde en waarheid, leven en dood, over aanvaarding van ‘het menselijk tekort’. Zijn derde bundel is zeer onlangs verschenen. Maar hoe zit het nou eigenlijk? Ben je dichter of kun je het ook worden?

Dick zit overigens niet alleen in zijn tuinkamer te mijmeren, maar slaat regelmatig de hand aan de ploeg. Hij richt een dichterskring op, geeft projecten vorm zoals de gedichten-kunstroute en bundel ‘Dichterbij de IJssel’ en de internationale kunstroute IJsselbiënnale van 2017. De natuur als bron van inspiratie voor kunstenaars. Ook voor Dick vormt het (rivier)landschap een constante in zijn kunst. Zeker als het gaat om zijn schilderijen. Wie is deze man met zijn ernstige werken, doekjes voor het bloeden en kleine lawaaien?

GKK Café
Op 7 mei zal Erma Prins in gesprek gaan met Dick van Welzen. Iedereen (leden en niet-leden van de GKK) is welkom in Eetcafé de Hoek van 17.00 tot 19.00 uur.
Consumpties zijn voor eigen rekening. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd om de gast te fêteren. Na afloop van de bijeenkomst is er een mooie gelegenheid om na te praten tijdens het diner.

   

Locatie:
De Hoek


Locatie

De Hoek
Locatie:
De Hoek

Omschrijving

Eetcafé De Hoek, Joppelaan 5, 7213 AA Gorssel
Website 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail