Lange titel:
Gorssel schrijft voor gerechtigdheid. Schrijft u mee?

Wanneer:
zaterdag 8 december 2018

Omschrijving

Amnesty W4R 18posterIeder jaar grijpen honderd­duizenden mensen wereldwijd rond 10 december, de Inter­nationale Dag van de Mensen­rechten, hun mobieltje of pen. Tijdens deze schrijfactie ‘Write for Rights’ vragen zij om gerechtig­heid voor mensen die onterecht gevangen zitten, worden gemarteld of bedreigd.

Amnesty nubenikvrijDe Gorsselse werkgroep van Amnesty International nodigt iedereen uit om op zaterdag 8 december mee te doen aan deze schrijfactie. Zo worden ook vanuit Gorssel vele brieven (voorbeeld­brieven aanwezig), kaarten, hand­tekeningen, sms’jes en Whats­App’jes verstuurd. Dat kan van 10.00 tot 16.00 uur in de Everdinahof (bij Zo en Nu en Eerlijk! Genieten, tegenover Museum MORE), Hoofdstraat 43d.

Opkomen voor de rechten van anderen is in veel landen levens­gevaarlijk. Helemaal voor vrouwen. Daarom zet de werkgroep zich dit jaar tijdens Write for Rights in voor tien vrouwelijke activisten.

Er zijn muziekoptredens van onder Carolina & Haddah en twee leden van de Veldzicht-Trekkers.

Of schrijf online
Mensen die niet naar de schrijfactie kunnen komen, kunnen ook digitaal een brief sturen. Dat kan via deze link 

Write for Rights werkt
Vorig jaar werden tijdens Write for Rights in Nederland 173.000 brieven geschreven. Hoe groter die vuist, hoe groter de druk op autoriteiten om te zorgen voor gerechtigheid. De talloze brieven, kaarten en berichten zorgt ervoor dat het leven van mensen verandert. Ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming.
Zo zegt de Ethiopische journalist Eskinder Nega, voor wie in Gorssel is geschreven: “In 2018 werd ik vrijgelaten. Niet omdat de regering van gedachten veranderde, maar omdat mensen de vrijlating eisten van gevangen activisten, journalisten en bloggers.”

Dus doe mee!

Write for Rights Gorssel
8 december, van 10.00 tot 16.00 uur
  

Locatie:
Everdinahof
Hoofdstraat 43d (tegenover Museum MORE)
   

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail