Lange titel:
Informatieavond Watercertificaten

Wanneer:
dinsdag 22 januari 2019
Waar:
Almen

Omschrijving

AfficheWaterkracht kleinOp initiatief van LochemEnergie wordt bij de stuw in het Berkelafleidings­kanaal nabij de sluis in Eefde een waterkracht­turbine gebouwd. Voor de opwekking van water­kracht uit de Berkel is een coöperatie opgericht onder de naam Eefde­Waterkracht. 

Via zogenaamde watercertificaten kunnen inwoners van de postcode­gebieden 7211 (Eefde), 7213 (Gorssel), 7215 (Joppe), 7217 (Harfsen) en 7218 (Almen) mee-investeren in het project. Deel­nemers aan deze regeling kunnen watercertificaten kopen voor € 330 per stuk. Een water­certificaat is goed voor een aandeel in de stroom die de turbine zal gaan opwekken. Voor de opgewekte kWh ’s krijgt de deel­nemer 15 jaar lang het recht op teruggave van de energie­­belasting via de eigen energie­­leverancier. Er zijn 1212 certificaten beschikbaar. Inmiddels is al voor bijna 800 stuks in­geschreven. 
Projecten als deze zijn geschikt voor mensen die graag duurzaam bezig zijn, maar niet in staat zijn met zonne­panelen op hun eigen dak stroom op te wekken, of voor mensen die thuis meer stroom gebruiken dan ze met eigen zonne­panelen op­wekken.
Om inwoners van de betrokken postcodegebieden te informeren houdt LochemEnergie op 22 januari 2018 een informatie­avond in Ons Huis, Dorpsstraat 37 in Almen. Vanaf 19.30 uur is er inloop met koffie of thee; het programma van de avond begint om 20.00 uur.

Locatie:
Almen


Locatie

Locatie:
Almen

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail