Lange titel:
Internationaal schermtoernooi 'Ferrum Vetum'

Wanneer:
zondag 13 januari 2019
Waar:
‘t Trefpunt

Omschrijving

SchermenTrefpuntJan20155KLDe Deventer Scherm­vereniging organiseert zondag 13 januari een inter­nationaal scherm­toernooi dat wordt gehouden in 't Trefpunt. Er doen zo'n 80 schermers uit Nederland, Duitsland en België in de leeftijd van 18 tot 70+ aan mee.

Het toernooi is onderdeel van vijf competities onder de naam Ferrum Vetum, Latijn voor oud ijzer. Tijdens de wschermen1edstrijden in ’t Trefpunt worden de jaar­prijzen uitgereikt. Daarbij wordt onderscheid gemaakt naar dames en heren, leeftijds­­klasse en natuurlijk naar de drie wapens; floret, sabel en degen.

De schermsport is voor jong en oud. Er zullen scherm­partijen te zien zijn waarbij 60+ niet onderdoet voor de jongere garde. De Deventer Scherm­vereniging (DSV) is zondag niet alleen gastheer, ook strijden zijn op de drie wapens mee; floret, sabel en degen.

Het evenement in ’t Trefpunt in Gorssel is vrij toegankelijk voor het publiek en is zeker een bezoekje waard. Je kunt dan genieten van een gemoedelijke sfeer met indruk­wekkende scherm­partijen. Vrijwilligers van de DSV zijn aanwezig om belangstellenden te informeren over de schermsport. Tussen 11.00 en 13.00 of van 14.00 tot 15.30 uur zijn de beste tijden om te kijken.

 

www.deventerschermvereniging.nl 

 

Locatie:
‘t Trefpunt


Locatie

‘t Trefpunt
Locatie:
‘t Trefpunt

Omschrijving

Sport en Cultureel Centrum 't Trefpunt
Molenweg 53-55, 7213 XD Gorssel
Website
Locatie op Google Maps

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail