Lange titel:
Het verhaal van Joppe - van 1600 tot heden

Wanneer:
vrijdag 25 januari 2019
Waar:
Kerk Epse

Omschrijving

henk hietbrinkHenk HietbrinkVaak wordt de vraag gesteld: “Joppe? Wat is nou eigenlijk Joppe?” Henk Hietbrink weet het antwoord. Hij kan veel vertellen en laten zien over het dorp Joppe. Hoe en wanneer is het ontstaan? Welke bijzondere gebeurtenissen vormen de geschiedenis? Welke rol speelde het in relatie tot Gorssel en Epse?

huize joppeKLHuize JoppeIn ‘Het verhaal van Joppe, van 1600 tot heden’ komen uiteen­lopende onder­werpen aan de orde. Tijdens de lezing met veel beeld­materiaal komt u onder meer te weten hoe de Marken zijn ontstaan. Huize Joppe en zijn bewoners passeren de revue, evenals het komen en gaan van de kleine middenstand in de loop der eeuwen. Uiteraard komt de bouw van de RK-kerk en de daaraan gerelateerde gebouwen ter sprake. En over de aanleg van de spoorlijn Deventer-Zutphen en de tramlijn Deventer-Borculo zijn een paar aardige anekdotes te vertellen. Wist u dat er in de jaren '80 van de vorige eeuw in Joppe naar steenkool is geboord? Kortom, Joppe is een vat vol verhalen.

Henk Hietbrink is geboren en getogen Joppenaar en woont in Epse. Hij kent de streek op z’n duimpje. Als eigenaar van een aannemersbedrijf heeft hij ook een groot netwerk opgebouwd. Daardoor kent hij veel verhalen uit de eerste hand. Als (oud) bestuurslid van onder meer de Dorpsraad Epse-Joppe, het Oranjecomité en de Elf Marken staat hij stevig in de sociale omgeving.
Wil je iets weten over Joppe, Epse of Gorssel? Vraag het Henk! Hij is altijd goed geïnformeerd en een
zeer enthousiast verteller.

Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Entree: vrije gift
Reserveren:

  

Locatie:
Kerk Epse


Locatie

Kerk Epse
Locatie:
Kerk Epse

Omschrijving

Kerk en dorpshuis 'De Opgang',  Lochemseweg 36, Epse
Locatie op Google Maps

  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail