Lange titel:
Lezing De Elf Marken: het verhaal van Joppe

Wanneer:
donderdag 14 februari 2019
Waar:
Harfsen

Omschrijving

Spoorwegongeluk Joppe kleinSpoorwegongeluk Joppe (1902)Op donderdag 14 februari verzorgt Henk Hietbrink in Ons Gebouw in Harf­sen een lezing over Joppe, onder de titel: ‘Het verhaal van Joppe van 1600 tot heden’.
Deze lezing is onlangs ook in Epse gehouden, waarbij door de grote aan­loop veel mensen teleur­gesteld moesten worden.  
Vaak wordt de vraag gesteld: “Joppe? Wat is nou eigenlijk Joppe?” Henk Hiet­brink weet het antwoord. Hij kan veel vertellen en laten zien over het dorp Joppe. Hoe en wan­neer is het ontstaan? Welke bijzondere gebeurte­nissen vormen de geschiedenis? Welke rol speelde het in relatie tot Gors­sel en Epse?
In ‘Het verhaal van Joppe' komen uiteen­lopende onder­werpen aan de orde. Tijdens de lezing met veel beeld­materiaal komt u onder meer te weten hoe de marken zijn ont­staan. Huize Joppe en zijn bewoners pas­seren de revue, evenals het komen en gaan van de kleine midden­stand in de loop der eeuwen. Uiteraard komt de bouw van de RK-kerk en de daar­aan gerelateerde gebouwen ter sprake. En over de aan­leg van de spoor­lijn Deventer-Zutphen en de tram­lijn Deventer-Borculo zijn een paar aardige anek­dotes te vertellen. Wist u dat er in de jaren '80 van de vorige eeuw in Joppe naar steen­kool is geboord? Kortom, Joppe is een vat vol verhalen.
Henk is een geboren en getogen Joppe­naar en woont in Epse. Hij is een ent­housiast verteller en doorspekt zijn verhaal met een groot aantal anek­dotes. 

De lezing vindt plaats in Ons Gebouw, Reeverweg 3 in Harfsen. De deuren gaan om 19.30 uur open en de lezing begint om 20.00 uur. Leden hebben gratis toegang en voor niet-leden geldt een vrije gift.

  

Locatie:
Harfsen


Locatie

Locatie:
Harfsen

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail