Lange titel:
NL Doet: Kom Gorsselse clubs helpen met hun klus

Wanneer:
vrijdag 15 maart 2019 t/m zaterdag 16 maart 2019
Waar:
Gorssel

Omschrijving

Op 15 en 16 maart organiseert het Oranje Fonds, samen met duizenden verenigingen en maatschappelijke organisaties in het hele land, NL Doet. Ook in Gorssel doen enkele verenigingen mee: de beide scoutingverenigingen, de Zorgtuin, het Openluchttheater, buurtvereniging Wielewaal, tuinderij de Veldhof en Elf Marken. Zij hebben klussen voorbereid en vragen anderen hen hierbij te helpen. U kunt zich hiervoor aanmelden via de site van NL Doet (naar het overzicht van de Gorsselse deelnemers) of rechtstreeks bij de club.

Hieronder de klus per club, voorzover bekend bij de redactie. Ook een klus voor uw vereniging melden? Stuur uw bericht naar  
  

ScoutingIjsselgroepNLDoet2019KLScouting IJselgroep

Met een eigen clubhuis en een stuk bos is er altijd van alles te doen. Vrijdag is er een speciale klusdag met team­building voor een bedrijf waar een van de bestuurs­leden van de scouting werkt. Zij gaan zorgen voor nieuwe aanplant in het bos waar deze winter veel is gekapt.
Zaterdag 16 maart zijn de vrijwilligers van NL Doet aan de beurt. Zij gaan verder met de aanplant waar de mannen vrijdag gestopt zijn. Ook komt er buiten­verlichting op het terrein en wordt er een kabel voor internet gelegd.
Wilt u Scouting IJsselgroep op zaterdag 16 maart willen helpen, stuur dan even een mailtje naar  
  

Scouting Kompasnaald Gorssel

NLDoet2017Kompasnaald2GRNLDoet 2017 bij Scouting KompasnaaldZaterdag 16 maart gaan leden, leiding, bestuur, ouders en andere vrijwilligers aan de slag met de volgende werk­zaamheden:
- de stoep voor het clubhuis opnieuw leggen (hiervoor is ook profes­sionele hulp),
- afmaken van het schilders­werk­zaamheden in het clubhuis,
- de linoleumvloer verwijderen zodat de nieuwe PVC vloer gelegd kan worden,
- bomen die omgezaagd zijn opruimen en in stukken zagen,
- kampvuurkuil opruimen (een klus voor de welpen 's middags),
- hout kloven (er is een kloofmachine),
- wat er verder nog gebeuren moet.

Aanvang 9.00 uur en verwacht einde is 16.00 uur, maar u kunt natuurlijk ook een deel van de dag komen. De scouts zorgen voor koffie en tussen de middag voor een kop soep met een broodje.
Eventueel meenemen: een kettingzaag, een kruiwagen, een schop of wat u wilt gebruiken voor deze klus.
Mail voor info of aanmelden naar:  of  
  

Tuinderij de Veldhof

Veldhof meewerkdagMeewerkdag bij Tuinderij de VeldhofDe Veldhof, op de hoek van de Veldhofstraat en de Marsweg, is een gemeenschaps­project voor de teelt van groenten op de meest natuurlijke manier. De tuinderij legt tijdens NL Doet op zaterdag 16 maart een natuur­speel­plaats voor kinderen aan. Het past in de gedachte van de tuinderij om zoveel mogelijk jongeren te laten zien waar ons voedsel vandaan komt en hoe het geteeld wordt. De tuin is daarom voor iedereen geopend en de nieuwe speel­plaats is een mooie verzamel­plaats voor allerlei educatieve projecten.
Wie wil komen helpen bij de aanleg is op zaterdag 16 maart vanaf 10 uur welkom.

Meer weten over De Veldhof en de aanleg van de natuurspeelplaats?
Zie www.tuinderijdeveldhof.nl/agenda  en/of www.facebook.com/tuinderijdeveldhof 

  

  

Locatie:
Gorssel


Locatie

Locatie:
Gorssel

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail