Lange titel:
Detmerskazerne: Albert van den Bosch te gast

Wanneer:
vrijdag 12 april 2019
Waar:
Detmerskazerne

Omschrijving

Bosch A. van den kleinVVD-kamerlid en Eefdenaar Albert van den BoschIn het veteranen ontmoetingscentrum van de Stichting Veteranencentrum Oost-Nederland (SVON), gevestigd in de voormalige Detmers­kazerne in Eefde, worden lezingen gehouden die voor iedere belangstellende toegankelijk zijn. Op vrijdagavond 12 april geeft Tweede Kamerlid VVD en Eefdenaar Albert van den Bosch in het Veteranen Ontmoetings­centrum een lezing over zijn werkzaamheden in politiek Den Haag. Zijn portefeuilles beslaan een groot deel van Binnenlandse Zaken: hoe kijken we aan tegen het binnenlands bestuur, zoals gemeenten, provincies, water­sc­happen en het rijk? Werkt het zo nog wel goed of kan het beter? Met name de interbestuurlijke verhoudingen, herindelingen en openbaar­heid bestuur springen in het oog. Mensen willen een betrouwbare, transparante overheid die mee gaat met zijn tijd en die er is voor de inwoners.

Naast Binnenlandse Zaken houdt Van den Bosch zich ook bezig met het reservisten- en veteranen­beleid. Zeer recentelijk heeft hij een reservistennota ingediend en verdedigd in de Kamer. Doel­stelling is om de reservisten een veel grotere rol te geven binnen de samenleving en als sterke bouw­steen binnen de adaptieve krijgs­macht. 
Ook zal er gesproken worden over het huidige veteranenbeleid, op zowel landelijk als gemeente­lijk niveau. Wat houdt het veteranenbeleid in, hoe wordt dit vorm gegeven, en wat mag je als veteraan verwachten? Alle aanwezigen mogen hierover meepraten en van gedachten wisselen.
Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar, de lezing be­gint rond 19.45 uur.

 

Locatie:
Detmerskazerne


Locatie

Detmerskazerne
Locatie:
Detmerskazerne

Omschrijving

Kazerneplein 6, 7211BM Eefde
In de kazerne is het Veteranen Ontmoetings Centrum gevestigd
Locatie op Google Maps

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail