Lange titel:
Concert van De Harmonie en koor De Hoventoon

Wanneer:
zondag 19 mei 2019
Waar:
Kerk

Omschrijving

Op zondagmiddag 19 mei om 15 uur bieden De Harmonie Gorssel – Eefde en het kamerkoor De Hoventoon uit Deventer u een bijzonder concert aan in de kerk van Gorssel. Het draait allemaal om het thema 'Contrast': blaas- versus zangmuziek of toch ook samen? Contrasten kunnen voor mooie balansen zorgen. Noord– en zuidpool, muziek van alle tijden, ingetogen of juist uitbundig. De Harmonie belooft dat het een heel mooi concert gaat worden!

Harmonie HaventoonGemengd koor De Haventoon zal op zondag 19 mei optreden met De Harmonie in de Gorsselse kerkDe Harmonie Gorssel – Eefde behoeft weinig nadere uitleg. Kamerkoor De Hoventoon is in Gorssel e.o. wellicht wat minder bekend. Daarom even een nadere kennismaking: Dit gemengd koor heeft ongeveer 25 leden en is opgericht op de Hoven (Worp) in Deventer in 1989. Het is een gezellige, enthousiaste en ambitieuze groep zangers die plezier heeft om samen muziek te maken. De leeftijd van de leden ligt tussen 40 en 60++ jaar. Katalin Szabó al 10 jaar dirigeert het koor met veel enthousiasme en aandacht voor de details. Het repertoire bestaat vooral uit a capella-muziek van alle componisten en tijden, zowel wereldlijk als religieus, vaak uit het klassieke genre. Soms is er een concert met instrumentale begeleiding door bijvoorbeeld piano, harp of een ensemble. De muziek is veelal vierstemmig, maar ook wel vijf- tot achtstemmig. Gemiddeld heeft de Hoventoon twee concerten per jaar. Daarnaast is de het kamerkoor regelmatig te bewonderen tijdens het Dickensfestival in Deventer.

Dus: als u een fijne muzikale en ontspannende zondagmiddag wilt beleven, kom dan op 19 mei naar de mooie kerk aan de Hoofdstraat in Gorssel. Tegen betaling van €7,50 kun u dan luisteren naar zowel een Harmonie-orkest als een zangkoor met ieder haar eigen klankkleur. Na afloop is er gelegenheid om na te babbelen en is er koffie/thee/limonade te koop.

   

Locatie:
Kerk


Locatie

Kerk
Locatie:
Kerk

Omschrijving

Protestantse kerk
Hoofdstraat 27, 7213 CN Gorssel

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail