Lange titel:
Herdenking Operation Cannonshot

Wanneer:
zondag 14 april 2019
Waar:
Gorssel

Omschrijving

CannonshotWilpZondag 14 april wordt Operation Cannonshot herdacht, de oversteek van de IJssel bij Gorssel/Wilp door de geallieerden. Deelname (en meerijden) is mogelijk.
MonumentCannonshotGorsselMonument aan de Veerweg in Gorssel. Tekst op de steen: Met de oversteek van de IJssel in Gorssel door het Canadese leger op 12 april 1945 begon de bevrijding van west Nederland.Vanaf de Zessprong in Joppe (restaurant de Zevensprong) trekt een colonne met o.a. historische legervoertuigen en het Highland Regiment Pipes & Drums naar de oversteek­plaats, aan de Veerweg in Gorssel, voor een herdenkings­plechtig­heid. Daarna rijdt de stoet naar Wilp voor een bloemlegging bij de kerk om tot slot naar het eindpunt in Beekbergen te rijden.
Vanaf 9.30 uur is de ontvangst en inschrijving bij Restaurant De Zevensprong, Dortherdijk 6 7215 LC Joppe.

74 jaar geleden, op 12 april 1945 werd onder codenaam Cannonshot de bevrijding van West Nederland ingezet. Met amfibievoertuigen (Buffels) staken de Canadezen vanaf Gorssel de IJssel over. Er vonden zware gevechten plaats op de Wilpse Klei en in Wilp. Hierbij verloren 37 Canadezen hun leven.

De herdenking wordt georgani­seerd door Belangen­vereniging Wilp en de Groene Soos:
Website De Groene Soos 
Facebook Belangenvereniging Wilp 

   

Locatie:
Gorssel


Locatie

Locatie:
Gorssel

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail