Lange titel:
Themacafé in De Borkel: schrijver Frank Krake

Wanneer:
dinsdag 14 mei 2019
Waar:
De Borkel

Omschrijving

de laatste getuigeOp dinsdagmiddag 14 mei is schrijver Frank Krake te gast bij De Borkel, Hoofdstraat 61a in Gorssel. Hij komt vertellen over zijn boek ‘De laatst getuige’. Aanvang 14.30 uur.

Frank Krake heeft een fascinatie voor bijzondere levens­verhalen. Hij ontmoette Wim Alosery en werd gegrepen door zijn survival story. Hij beschreef dit verhaal in zijn boek ‘De laatste getuige’ waarover hij in deze lezing komt vertellen. De 94-jarige Wim Alosery overleefde tijdens de Tweede Wereld­oorlog drie concentratie­kampen en het bombardement op oceaan­stomer Cap Arcona en een scheepsramp die vier keer zoveel slachtoffers eiste als de ondergang van de Titanic. Frank Krake beschrijft zijn lotgevallen In De laatste getuige met historische precisie. Het bijzondere is dat Wim Alosery uit Lochem kwam en jong en oud inspireerde met zijn levens­verhaal. Het is niet alleen een getuigenis over de wreedheid van oorlog, maar vooral ook een boodschap over vergeving en menselijkheid.

Het boek ‘De laatste getuige’ was genomineerd voor de NS publieks­prijs 2018 en kreeg daarbij een hoge score. Het boek is te koop deze middag en kan na afloop gesigneerd worden door de auteur.

Informatie
De organisatie is in handen van Sutfene, de Bibliotheek Gorssel en kantoorboekhandel Bechtle. In de voorverkoop kunt u voor € 6,= entreekaarten kopen bij boekhandel Bechtle, de Bibliotheek Gorssel en in het Restaurant van De Borkel in Gorssel. Aan de zaal kosten de kaarten € 8,50. Wacht niet te lang want het aantal plaatsen is beperkt. Voor meer informatie kunt u terecht bij Wilma van Gerrevink van Team Activiteiten & Welzijn De Borkel Sutfene: 06 – 12 97 06 42 of

 

Locatie:
De Borkel


Locatie

De Borkel
Locatie:
De Borkel

Omschrijving

Wijkontmoetingscentrum De Borkel
Hoofdstraat 61a, 7213 CS Gorssel 
Tel. 0575-594444
Website

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail