Lange titel:
Avondwandeling akkerranden

Wanneer:
donderdag 1 augustus 2019
Waar:
Gorssel

Omschrijving

Akkerranden kleinFlora- en faunaranden bevorderen de biodiversiteitDe Nederlandse Bijenhouders Vereniging-afdeling Gorssel organiseert op 1 augustus een avond­wandeling langs akkerranden in de Gorsselse Enk.

De aanleg van zogenaamde flora- en faunaranden maakt de landbouw in Neder­land duur­zamer én fraaier. Sinds een jaar of tien legt de maatschap Steging-van Baaren uit Gorssel dan ook (niet-gesubsidieerde) akker­randen aan langs maïs­percelen. Door het gebruik van speciaal samen­gestelde zaad­mengsels wordt de biodiversiteit vergroot: het doel is wild, knaag­dieren, maar ook vogels en insecten aan te trekken. Insecten zijn van groot belang voor de bestuiving van gewassen. Bovendien bieden overblijvende akker­randen in de winter beschutting aan veel insecten, muizen, dé prooi­dieren van onder andere uilen. En van de katten uit de buurt...

Op 1 augustus vanaf 20.00 uur kunt u meer horen over en zien van de akkerranden. Graag aanmelden via . Verzamelen op de hoek Domineesteeg/Nijenbeekse­pad in Gorssel. 

 

Locatie:
Gorssel


Locatie

Locatie:
Gorssel

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail