Lange titel:
Eventing wedstrijden (SGW) van Semper Fidelis

Wanneer:
zaterdag 21 september 2019 t/m zondag 22 september 2019
Waar:
Semper Fidelis

Omschrijving

SGW2018 4KLFoto's van SGW 2018 (o.a. Luuk Wijgman)Eén van de meest spectaculaire hippische evenementen in Gorssel is de SGW (samengestelde wedstrijd) die rij­vereniging Semper Fidelis elk najaar organiseert in de prachtige Gorsselse bossen. Dit jaar alweer voor de 35e keer. Voorgaande jaren viel het evenement samen met IJsseljazz, maar dit jaar is een andere datum gekozen. Zo hoeft niemand meer te kiezen en kan van beide worden genoten. 

SGW18 LuukWijgman 4De vereniging verwacht net als andere jaren weer een groot aantal paarden- en pony­combinaties vanuit het hele land en op de zaterdag vindt zelfs het Nationaal Kampioen­schap voor de pony's plaats.

SGW2018 2KLEen zorgvuldig uitgezet parcours leidt door een afwisselend landschap van bossen en landerijen. Dit parcours moet door de ruiters met hun paarden en pony's binnen een bepaalde tijd afgelegd worden en onderweg moet een groot aantal (natuurlijke) hindernissen gesprongen worden. Een grote groep enthousiaste en vakkundige vrijwilligers bouwt de hindernissen. Ze zijn vrijwel allemaal gemaakt van hout en andere natuurlijke materialen en worden kort voor de wedstrijd nog fraai aangekleed.

Er zijn dit jaar veel nieuwe hindernissen, enerzijds vanwege het Nationale Kampioenschap pony’s, maar ook omdat voor het eerst bijna alle klassen hun ‘eigen’ hindernissen gaan springen. Zo hoeft er tijdens de wedstrijd veel minder opgehoogd of verlaagd te worden en is het parcours gevarieerder.
Op de ‘lange wei’ staan veel hindernissen bij elkaar en die zijn dus vanuit één punt goed te overzien. Nieuw daar is onder meer de ‘Vlinderhindernis’. Ook de waterbak is bijna helemaal vernieuwd: een hindernis in de vorm van een ‘heuse’ boot en dat gaat vast extra spektakel opleveren.

Gratis entree
De entree is gratis.
Het managecomplex wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot een gezellig en levendig strodorp.
Het evenement is beide dagen leuk voor bezoekers. De cross met de waterbak is beide dagen, vanaf 10.30 uur. om te bezoeken   

    

   

Locatie:
Semper Fidelis


Locatie

Locatie:
Semper Fidelis

Omschrijving

Manages van Semper Fidelis
Amelterweg 6a, 7213 BD Gorssel
Website van Semper Fidelis
Locatie op Google Maps

 

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail