Lange titel:
GKK-Café: Tiana Wilhelm, directeur Musea Zutphen

Wanneer:
dinsdag 4 februari 2020
Waar:
De Hoek

Omschrijving

Iedere eerste dinsdag van de maand is er het ‘Gorssels Kunst­KringCafé’ in De Hoek in Gorssel. Liefhebbers van kunst en cultuur treffen elkaar van 17.00 tot 19.00 uur in Eetcafé de Hoek voor een presentatie door een inspirerende gast en een goed gesprek met elkaar.

Tiana WilhelmDeze keer is Drs. Tiana Wilhelm te gast. Zij is sinds 2008 directeur van de Zutphense musea, het Stedelijk Museum en Museum Henriette Polak. De samen­voeging van beide musea was een majeure operatie. De samen­woning geschiedde in 2017 op een droom­locatie, namelijk in het 17de eeuwse stads­paleis ‘Hof van Heeckeren’. Wat was de opzet, wat is het resultaat en wat zijn de nieuwste plannen? Op 29 februari a.s. start bijvoorbeeld de tentoon­stelling ‘Koele Wateren’ (het water, onze vriend én vijand) met veertig sublieme werken uit het Rijks­museum, aangevuld uit de eigen collecties én een animatiefilm met een toekomst­scenario voor Zutphen als de zeespiegel in 2200 daadwerkelijk 6 meter gestegen is: Waterstaat MMCC. Op de rol staat voorts een expositie over de Belgische, vaak controversiële, beeldend kunstenaar en ‘theaterdier’ Jan Fabre.
Graag daagt Wilhelm de stad nog meer uit door haar diepe interesse in het spel van contrasten, het laten schuren en glanzen van beeldende kunst met andere disciplines (zoals poëzie, muziek en dans) en in het niet-aflatende streven naar excellentie, naar uitblinken. 

Tiana Wilhelm studeerde Engels, verdiepte zich in dichter-schilder Dante Gabriel Rossetti en was tientallen jaren werkzaam als leiding­gevende en adviseur in de kunst- en cultuur­sector, maar ook in de wereld van de vrije tijd- en de sport­sector. Zij omschrijft zichzelf als een ‘culturele omnivoor’ en altijd op zoek naar ‘het goede, schone en ware’. Haar bijdrage wordt geïllustreerd met fraaie licht­beelden.
Voor meer informatie zie www.museazutphen.nl  en www.gorsselsekunstkring.nl 

GKK Café
Het Kunstcafé wordt georganiseerd door de Gorsselse KunstKring (GKK), maar ook niet-leden zijn welkom in Eetcafé de Hoek van 17.00 tot 19.00 uur.
Consumpties zijn voor eigen rekening. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd om de gast te fêteren. Na afloop van de bijeenkomst is er, voor wie dat wil en voor eigen rekening, een mooie gelegenheid om na te praten tijdens het diner.

   

Locatie:
De Hoek


Locatie

De Hoek
Locatie:
De Hoek

Omschrijving

Eetcafé De Hoek, Joppelaan 5, 7213 AA Gorssel
Website 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail