Lange titel:
Sapdag & Meer bij 't Valcke

Wanneer:
zondag 22 september 2019
Waar:
Eefde

Omschrijving

Sapdag 2019 kleinOp boerderij ‘t Valcke in Eefde organiseert Stichting IJsselhoeven op zondag 22 september van 10.00 tot 16.00 uur een ‘Sapdag & Meer’. 

Sapdag 2019 kleinDe monumentale boerderij Boerderij ’t Valcke is een rijksmonument van 200 jaar oud; zelfs het kippen­hok heeft een monumentale status. Een aantal gebinten van de boerderij stammen uit de 15deeeuw. Er zijn verschillende activiteiten, zoals een rondleidingen en theater­acts. Op de deel zijn ambachtelijke streek­producten te koop, kinderen kunnen meedoen aan leuke doe-activiteiten en u kunt fruit laten determi­neren (vijf appels of peren meenemen). Ook kunt u kijken hoe stro­vlechten in zijn werk gaat. Zorginstelling Trajectum verkoopt diverse spullen, gemaakt door de cliënten. 

Ook kunt u uw eigen appels en peren laten persen door een sapmobiel. Voor het persen van fruit dient u zich vooraf aan te melden per email aan: . Daarbij uw naam, adres en telefoon­nummer vermelden en hoeveel kilo (gave en rijpe) appels en peren u wilt laten verwerken. De minimum hoeveel­heid die geperst kan worden is 75 kg. Niet aangemeld fruit kan helaas niet verwerkt worden op 22 september.

Activiteiten
11.00, 12.00 en 15.00 uur: theater in de boerenschuur
12.30 en 14.00 uur: optreden van muziekvereniging Concordia uit Eefde
13.00 uur: rondleiding rondom boerderij ’t Valcke
14.30 uur: dorsen van graan (bij droog weer)

De toegang is gratis. Als u iets wil kopen, kunt u alleen contant afrekenen.

Locatie en wandel- en fietsroute
Boerderij ‘t Valcke vindt u aan de Valkeweg 3, in het buitengebied van Eefde. 

In de rubriek Erop uit van Gorssel.nl staat een mooie wandel- en fietsroute 'Genieten van Uiterwaarden en IJssel' over o.m. Valkeweg. Vanaf die weg heeft u een prachtig zicht op de uiter­waarden en de IJssel en komt u bij het punt waar het Twente­kanaal in de IJssel komt. 

  • Wandel- en fietsroutes van Gorssel.nl.  De route 'Genieten van Uiterwaarden en IJssel' vindt u ongeveer halverwege op die pagina.
Locatie:
Eefde


Locatie

Locatie:
Eefde

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail