Lange titel:
Koffieconcert Epse met het Waalkwartet

Wanneer:
zondag 20 oktober 2019
Waar:
Kerk Epse

Omschrijving

In de reeks zondagse koffieconcerten in het kerkje van Epse is op 20 oktober een optreden van het Waalkwartet. Het programma dat Het Waalkwartet brengt, draait om de fluitkwartetten van Mozart en heet dan ook 'Rondom Mozart'. Naast stukken van Mozart zelf, zult u muziek te horen krijgen van componisten die zich door hem hebben laten inspireren, zoals Beethoven en Tsjaikovski. Het Waal­kwartet is een zogenaamd fluit­kwartet: een fluit met strijk­trio (viool, altviool en cello). De vier musici zijn klassiek geschoold aan bekende conservatoria en hebben hun sporen bij gerenommeerde orkesten, zoals Het Gelders Orkest, verdiend.

Waalkwartet
waalkwartetDe vier leden van het Waalkwartet komen uit de regio Arnhem-Nijmegen. Vandaar de naam ‘Waalkwartet’. Heleen de Witte was vijfentwintig jaar als fluitiste verbonden aan het Gelders Orkest en treedt op in binnen- en buitenland. Zij studeerde onder andere aan het Maastrichts Conservatorium. Janneke Roelofs is eerste violist bij het Gelders Orkest, maar daarnaast verlegt ze haar grenzen in diverse kleinere ensembles. Zij bespeelt een viool uit 1850 van de vermaarde Franse instrumenten­maker Nicolas Vuillaume. Anna Wiersum speelt altviool en is sinds 1991 verbonden aan het Gelders Orkest. Daarnaast treedt zij op met diverse kamer­muziek combinaties. De cellist Hugo Doesburg studeerde o.a. aan het Maastrichts Conservatorium en speelt bij meerdere orkesten.

Speciaal voor dit concert speelt het kwartet op zowel moderne instrumenten als op barokinstrumenten met darmsnaren en houten fluit.

Zondag 20 oktober kunt u van het Waalkwartet een sprankelend concert in het gemoedelijke kerkje van Epse verwachten!

Het concert begint om 11.30 uur. Welkom vanaf 11.15 uur. 
Entree € 10 inclusief koffie. Jeugd gratis. 
Meer informatie: www.koffieconcertenepse.nl en www.waalkwartet.nl 

     

Locatie:
Kerk Epse


Locatie

Kerk Epse
Locatie:
Kerk Epse

Omschrijving

Kerk en dorpshuis 'De Opgang',  Lochemseweg 36, Epse
Locatie op Google Maps

  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail