Lange titel:
Lezing over Britse Realisten en de expositie For Real

Wanneer:
zondag 27 oktober 2019
Waar:
Museum MORE

Omschrijving

lr Mary Adshead Daphne Charlton c1935 Private collection courtesy Liss Llewellyn. Image Bridgeman Pictoright 2019 697x1024Mary Adshead | Portrait of Marjorie Gertler | 1931 | courtesy Liss Llewellyn ©Pictoright 2019Museum MORE heeft op dit moment de tentoonstelling For Real met topstukken uit het Brits realisme in de jaren twintig en dertig, de roaring twenties en dirty thirties. Op 27 oktober is er een lezing over deze kunst en tijdperk in het Brits realisme. 

Wat is er nou zo bijzonder én zo ‘Brits’ aan de kunst in de tentoonstelling For Real? Kunst­historica Renate Ketelaars laat u bij deze lezing kennis maken met vergeten society-grootheden zoals Meredith Frampton en Gerald Leslie Brockhurst. Of war painter Christopher Nevinson en de uitzonderlijke Stanley Spencer. Ook blijken er opvallend veel vrouwelijke kunstenaars op hoog niveau actief te zijn geweest. Onder wie Dod Procter, Hilda Carline, Winifred Knights en de zusters Zinkeisen. En hoe verhouden de Britten zich tot de Nederlandse neorealisten uit de eigen collectie van Museum MORE? Waar het gevoel van de ‘bange jaren ’30’ bij ons soms zichtbaar is, lijkt bij de Britten minder angst voor een onheil­spellende toekomst. Eerder is er misschien sprake van een melancholisch verlangen naar een beschut privéparadijs.
U kunt het zelf ontdekken na de lezing.

Reserveren
Aanvang 11.00 uur.
De lezing duurt ongeveer 1 uur. Daarna kunt u op eigen gelegenheid het museum bezoeken en de tentoonstelling For Real - Britse Realisten uit de jaren ’20 en ’30 bekijken.
Reserveer tijdig ivm het beperkte aantal plaatsen via  
Vermeld daarbij uw naam en telefoonnummer.

Ticketprijs €7,50 exclusief museumentree.

Betaling op de dag zelf bij de kassabalie in Museum MORE in Gorssel.

  

Locatie:
Museum MORE


Locatie

Museum MORE
Locatie:
Museum MORE

Omschrijving

Het grootste museum voor Nederlands Modern Realisme
is gevestigd in hartje Gorssel.
Hoofdstraat 28, 7213 CW Gorssel
Telefoon 0575-760 300
Website
  

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op Twitter Stuur een link van deze pagina per e-mail